SPORT 3 august 2018

Etapă dedicată județului Covasna în Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 769 vizualizări

Etapa Castelelor a fost inclusă în programul ediției a XII-a, din 7 – 11 august

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc revine cu a XII-a ediție în perioada 7 – 11 august. Înscrise sunt 13 echipe din România, dar și din străinătate, din țări ca Ungaria, Austria, Kazahstan, Olanda, Italia sau Republica Moldova. Printre noutățile acestei ediții este introducerea unei noi etape, a Castelelor, care cuprinde un tur prin zona conacelor și castelelor din județul Covasna.

A XII-a ediție a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc se va derula anul acesta în 5 zile în loc de 4 cum era până acum, perioadă în care cicliștii vor parcurge peste 700 de kilometri. În afară de prima zi, etapa prolog, în care vor fi parcurși peste 5 kilometri, participanții vor avea de concurat pe distanțe de aproape 200 de kilometri pe zi.

„Am schimbat multe lucruri. Pe de o parte am crescut cu o zi durata turului. Anul acesta avem 5 zile, tradițional aveam 4, iar în aceasta a 5-a zi a dus la o împărțire frățească, să zicem, între cele 2 județe, a traseului turului. Avem puțin sub jumătate din tur în județul Covasna și puțin peste jumătate din tur în județul Harghita. Mai mult, pentru prima oară în istoria turului este o etapă care nu se desfășoară deloc în județul Harghita. Aceasta este etapa Castelelor, care se desfășoară în județul Covasna și care va fi prima etapă imediat după prologul de marți. Este o etapă care va porni de aici (n.red. centrul municipiului Sfântu Gheorghe) și va sosi tot aici. Este o premieră, pentru că până acum asemenea etape au pornit din Miercurea Ciuc și s-au încheiat doar la Miercurea Ciuc, adică au avut același start și finish în istoria turului”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Sfântu Gheorghe, primarul Municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán.

Etapa Castelelor va pleca și se va încheia în Sfântu Gheorghe și va traversa localitățile Covasna, Târgu Secuiesc, Micfalău, Baraolt, Belin și Araci.

În echipa de organizare a concursului de ciclism sunt înscrise autorități locale și județene din 5 localități și 2 județe, respectiv Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, din Harghita și Covasna.  

„Acest eveniment a devenit un simbol al conlucrării autorităților locale din Ținutul Secuiesc. Tocmai de aceea am susținut și susțin în continuare în fiecare an evenimentul cu suma care ni se solicită și care poate fi decontată conform legislației. Noi considerăm că acest eveniment este unul de succes”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Potrivit primarului din Miercurea Ciuc, anul viitor se va încerca o trecere a competiției într-o divizie superioară.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.