SPORT 18 ianuarie 2010

Echipa de baschet feminin are pivot brazilian de doi metri înălţime

de Covasna Media | 800 vizualizări
Vicecampioana olimpică Alessandra Santos de Oliveira va juca pentru echipa din Sfântu-Gheorghe 18ian2010-pivotDupă ce ne-a învins acasă acum două săptămâni, puternica adversară din Zaragoza a câştigat şi meciul disputat săptămâna trecută acasă în Spania. Sepsi BC a fost învinsă de echipa din Zaragoza cu 92 la 55, dar a părăsit totuşi competiţia FIBA Cup cu un obiectiv împlinit - acela de a se califica în şaisprezecimi. Pentru a doua parte a campionatului, fetele şi suporterii sunt însă optimişti, cu atât mai mult cu cât echipa a câştigat un nou antrenor - orădeanul Veres Attila şi trei jucătoare - „bomba mondială” Alessandra Santos de Oliveira, un pivot brazilian de doi metri care va juca la echipa din Sfântu-Gheorghe, Bianca Vescan - o experimentată jucătoare, centru de naţională, şi rapida sârboaică Irena Matovici. Ele vor juca prima dată în echipa din municipiu la sfârşitul acestei săptămâni, într-un greu meci cu B.C. Alexandria - prima partidă din Cupă.

Vicecampioana olimpică Alessandra Santos de Oliveira va juca pentru echipa din Sfântu-Gheorghe

18ian2010-pivotDupă ce ne-a învins acasă acum două săptămâni, puternica adversară din Zaragoza a câştigat şi meciul disputat săptămâna trecută acasă în Spania.

Sepsi BC a fost învinsă de echipa din Zaragoza cu 92 la 55, dar a părăsit totuşi competiţia FIBA Cup cu un obiectiv împlinit - acela de a se califica în şaisprezecimi.

Pentru a doua parte a campionatului, fetele şi suporterii sunt însă optimişti, cu atât mai mult cu cât echipa a câştigat un nou antrenor - orădeanul Veres Attila şi trei jucătoare - „bomba mondială” Alessandra Santos de Oliveira, un pivot brazilian de doi metri care va juca la echipa din Sfântu-Gheorghe, Bianca Vescan - o experimentată jucătoare, centru de naţională, şi rapida sârboaică Irena Matovici. Ele vor juca prima dată în echipa din municipiu la sfârşitul acestei săptămâni, într-un greu meci cu B.C. Alexandria - prima partidă din Cupă.

15.000 de lei donaţi de suporteri

După ce au aflat de situaţia financiară dificilă prin care trece Clubul, suporterii au decis săptămâna trecută, în urma unei întâlniri cu conducerea echipei, să organizeze o strângere de fonduri.

Potrivit managerului PR al echipei, Mădălin Guruianu, în urma acestei iniţiative extraordinare pusă la cale de galerie în timp ce echipa se afla în Zaragoza, s-au adunat în acest fel 15.000 de lei, bani pe care fetele i-au şi primit zilele trecute. De asemenea, în contul formaţiei au mai apărut 1.450 lei, ca donaţie de la o societate comercială. În plus, mulţi dintre suporteri şi-au exprimat dorinţa ca acţiunea de strângere de fonduri să continue.

„Mulţumind frumos pentru gestul unic de solidaritate făcut, conducerea şi întreaga echipă Sepsi BC este impresionată şi recunoscătoare oamenilor care au ajutat-o şi o ajută să treacă prin momentele grele şi îi asigură că nu-i va dezamăgi, ci va lupta în continuare cu toate forţele pe toate fronturile rămase: Cupă şi Campionat. După ieşirea din FIBA Cup cu obiectivul împlinit - calificarea în şaisprezecimi - suntem convinşi că partea a doua a campionatului va sta tot sub semnul obiectivelor împlinite“, a spus Guruianu, amintind de noul antrenor şi de cele 3 jucătoare.

Medaliată olimpică cu argint (1996) şi bronz (2000)

Referitor la noua achiziţie a echipei, Alessandra Santos de Oliveira - Ale - are 37 de ani, 85 de kilograme şi doi metri înălţime, fiind născută în Sao Paolo, Brazilia.

Joacă baschet de la 14 ani şi a adunat de-a lungul activităţii sale numeroase medalii care îi arată valoarea. A început la BCN/Piracicaba, apoi a jucat la alte cluburi, inclusiv Perdigão, Unimed, Ponte Preta (toate Brazilia), Messina (Italia), Pool Comense (Italia), Indiana Fever (WNBA), SPC Ruzomberok (Slovacia), Woori Bank (Coreea), Gysevorsi Euroleasing Sopron (Ungaria), Umana Reyer Venezia (Italia) şi Ros Casares Velencia (Spania).

La Jocurile Olimpice a luat medalia de argint în Atlanta - SUA, 1996 - 74 de puncte/8 meciuri, medalia de bronz la Sidney, Australia, în anul 2000 - 115 puncte/8 meciuri şi locul patru la Atena, în 2004 - 101 puncte/ 8 meciuri. La acestea se adaugă multe alte medalii în Campionatul Sud American, jocurile pan americane, Copa America - campioană în Brazilia, în 2009, cu 56 de puncte în 5 jocuri, Campionatul Mondial şi altele.

În WNBA a jucat pentru Washington în 1998 şi 1999, apoi Indiana în 2000 şi Seattle în 2001, unde a adunat 46 de jocuri.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.