SPORT 13 mai 2014

Echipa de baschet a Liceului „Székely Mikó” este vicecampioană națională

de Székely Emőke | 524 vizualizări

După ce au câștigat faza județeană și cea regională la Campionatul Interșcolar de Baschet Feminin, elevele Liceului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe s-au calificat în ultimul act al competiției, și anume turneul final pe țară. Acesta a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Alexandria şi au participat 8 echipe, care au fost împărțite în două grupe, în semifinale calificându-se primele două clasate din fiecare grupă.

Echipa din Sfântu Gheorghe s-a oprit doar în finală, unde a fost învinsă de echipa gazdă, Alexandria, cu scorul de 65-54. Antrenoarea fetelor, Jakab-Benke Hajnalka, spune că au avut meciuri grele, 6 din cele 8 echipe fiind ale unor licee sportive.

„A fost un turneu greu, dar sunt mândră de elevele mele, au făcut o treabă bună și astfel am reușit să obținem medalia de argint. Se pare că liceul are la fiecare 10 ani o echipă care ajunge într-o finală națională, ultima dată am fost la Campionatul interșcolar de Fotbal, pe care l-am și câștigat de altfel. A fost în urmă cu 10 ani, când eu încă eram elevă și componentă a acelei echipe” – ne-a declarat Jakab-Benke Hajnalka.

Aceasta a mai precizat că dacă ar fi fost bani, ar fi putut merge la finala pe țară cu mai multe echipe, handbal sau baschet masculin, însă pentru că fondurile au fost limitate, a ales echipa despre care a considerat că are cele mai multe șanse la câștigarea titlului.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.