SPORT 9 mai 2023

După trei ani de pauză, provocarea inedită Șugaș 24H revine

de Daniela Luca | 1128 vizualizări

Organizatorii pun la dispoziție spray de autoapărare împotriva urșilor 

Cei care vor să afle cum e să te dai cu bicicleta Şugaş Băi în toiul nopții pot încerca această experiență în perioada 24-25 iunie, când Asociația Fitness Tribe organizează cea de-a treia ediție a cursei de ciclism de anduranță Șugaș 24H. Va câștiga echipa care face cele mai multe curse până la Şugaş şi înapoi, iar din motive de siguranță participanții vor fi dotați cu spray de autoapărare împotriva urșilor, spun organizatorii. 

„Cursa se va adresa pasionaților de ciclism din oraș și din împrejurimi și le va lansa o provocare inedită: de câte ori pot parcurge traseul de la Sfântu Gheorghe la Șugaș Băi în decursul de 24 de ore. Competiția este deschisă echipelor de câte două persoane, iar pentru a participa, fiecare echipă trebuie să se angajeze să pedaleze cel puțin o oră de-a lungul traseului. Dincolo de această oră obligatorie, fiecare echipă poate să rămână pe traseu cât de mult dorește. Evenimentul este deschis cicliștilor experimentați sau celor pasionați, nu doar din Sfântu Gheorghe, ci din tot Ținutul Secuiesc”, transmit organizatorii. 

Aceștia și-au propus ca acest eveniment să promoveze ciclismul ca sport de anduranță, care nu se axează pe viteză, ci mai degrabă pe rezistență, pe valorizarea și gestionarea corectă a resurselor mentale și fizice.

„Pentru a asigura siguranța participanților, organizatorii vor pune la dispoziție spray pentru urși și escortă de motociclete sau mașini pentru cei care parcurg traseul”, au mai punctat reprezentanții Asociației Fitness Tribe. 

Înscrierile se pot face până la data de 20 iunie prin completarea unui formular online. 

Cei 26 de participanți înscriși la ediția din 2019 au parcurs în total 1.730 de kilometri, iar unii dintre ei au pedalat încontinuu. Câștigătorii ediției precedente, Molnár Ákos și Kopacz-Madarász Árpád, au parcurs 25 de ture timp de 20 de ore. 

Pe locul doi s-a situat echipa Alpha Functional Training. Cicliștii Tontsch Szilárd și Mezei Lóránt au efectuat 23 de ture în cele 14 ore petrecute pe traseu.

Cu o tură diferență față de locul doi, pe locul trei s-a poziționat echipa Iz Ryder, formată din cicliștii István Sándor și Imreh Zoltán.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.