SPORT 29 martie 2022

După revenirea din Beijing, Ciprian Anton a fost invitat și la Palatul Regal din București

de Iulia Drăghici - Taraș | 880 vizualizări

Covăsneanul Ciprian Anton continuă seria evenimentelor importante pentru sportul paralimpic din România, cât și pentru cariera proprie, cu o nouă experiență de top. La scurt timp după ce a revenit în țară de la Jocurile Paralimpice de Iarnă derulate la Beijing, din calitate de șef al delegației, el s-a numărat și printre invitații unei ceremonii desfășurate la Palatul Regal, în prezența Alteței sale Regale Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. 

Evenimentul a avut loc în 24 martie. În acest context, mai multe personalități au fost decorate de Majestatea Sa, printre care și președintele Comitetului Paralimpic Român, Sally Wood Lamont. Aceasta a primit din partea Alteței Sale Regale Majestatea Sa Margareta distincția Crucea Casei Regale a României. 

Sally Wood Lamont a avut alături câțiva invitați, printre care s-a numărat și Ciprian Anton, vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român. Din delegație au făcut parte și Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii, Andrew James Noble, respectiv buna ei prietenă Ioana Robu și Elisabeta Vuscan președintele clubului sportiv Lamont din Cluj Napoca. 

Aflasem despre acest eveniment și despre o posibilă participare a mea cu cel puțin o săptămână înainte. M-a anunțat doamna președinte Sally Wood Lamont, dar la acea vreme nici dumneaei nu știa exact de cine va fi însoțită. Ulterior m-a sunat și cu ceva emoții în glas pe care le-am simțit și eu, m-a întrebat dacă mi-ar face plăcere și dacă am onoarea să o însoțesc la acest minunat eveniment, urmând ca dumneaei să primească onorific distincția Crucea Casei Regale a României în semn de recunoștință pentru serviciile aduse tinerilor cu handicap din România. Am acceptat invitația doamnei Sally fără să stau pe gânduri. (...) Pentru mine personal este o mare onoare și plăcere de a mă revedea cu Altețele Sale Regale, Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu. Am avut onoarea să particip de mai multe ori la evenimente la care Altețele Sale Regale au fost prezente și nu de puține ori am discutat personal în detalii despre activitatea Comitetului Național Paralimpic (CNP) în țară, dar și în străinătate. CNP se află sub patronajul Casei Regale și îmi place să cred că avem o relație specială cu aceștia”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Ciprian Anton. 

Acest eveniment vine după ce, în perioada 25 februarie – 14 martie a.c., covăsneanul a fost șef al delegației României la Jocurile Paralimpice de Iarnă, derulate la Beijing. 

Am rămas impresionat de profesionalismul și seriozitatea de care au dat dovadă organizatorii JP Beijing 2022. Voluntarii erau gata să ne ajute cu absolut tot ce aveam nevoie, transportul în interiorul satului paralimpic, dar și spre bazele de antrenament a fost foarte disponibil și accesibil. Ședințele oficiale s-au desfășurat într-un cadru foarte bine organizat atât online, cât și fizic. Mâncarea a fost foarte diversificată, gustoasă din mai multe bucătării europene sau asiatice. (...) Diferența de fus orar ne-a deranjat în primele zile pentru că în China ne aflam cu șase ore mai înainte față de ora României și astfel am avut nevoie de câteva zile pentru acomodare. 

Mă simt foarte onorat pentru că am avut ocazia să vorbesc preț de câteva minute și să îl revăd pe Andrew Pearson, președintele Comitetului Internațional Paralimpic, dar și să mă aflu la câțiva zeci de metri de Președintele Chinei Excelența Sa Xi Jinping care, în cadrul ceremoniei de deschidere a JPB a declarat deschisă competiția”, ne-a mai dezvăluit Ciprian Anton. 

Din delegația României au mai făcut parte sportiva Laura Văleanu, participantă la trei probe Para Schi Alpin, însoțită de un antrenor și un tehnician mentenanță proteză și schi și Mihăiță Papară, sportiv participant la două probe Para Snowboard, care a avut alături doi antrenori și un fizioterapeut. 

În urma acestei noi experiențe din China, rămân cu satisfacția participării alături de sportivii români, mă bucur că am reușit să îmi fac bine treaba pentru care am fost ales, cred eu că am reușit să reprezentăm România cu onoare și respect. Îmi amintesc cu drag că în perioada competițională, copiii unei școli din Ciolpani, Ilfov, ne-au transmis mesaje și au desenat pe hârtie imaginea Laurei și a lui Mihăiță, însoțite de mesaje motivaționale pentru lotul României la Beijing. Am început să mă gândesc foarte amplu la acest lucru și acum, mi-am propus să vizitez cât mai des școli, unde să pot discuta în detalii despre ce înseamnă să performezi în sportul adaptat. Am apreciat foarte tare gestul lor, iar la întoarcerea din China le-am adus suveniruri. Sunt optimist și încrezător că această deplasare m-a ajutat să acumulez mai multă experiență din punct de vedere profesional și că pe viitor să pot împărtăși din experiența mea și celorlalți sportivi din România. Ne-am propus să devenim și mai vizibili și să promovăm sportul adaptat”, a mai spus Ciprian Anton din Sfântu Gheorghe. 

Covăsneanul Ciprian Anton, campion la tenis în scaun rulant, care este și vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român, a reprezentat și anul trecut România, tot în calitate de șef al delegației, la Jocurile Paralimpice de Vară, care au avut loc în august, în Japonia. 

Sursa foto: Ciprian Anton. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.