SPORT 7 aprilie 2014

Dumitru Dragomir a fost reţinut în dosarul drepturilor TV pentru Liga I

de Covasna Media | 510 vizualizări

ACTUALIZARE 14.10Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

____________________________

11 percheziţii au avut loc luni dimineaţă la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal şi la alte zece adrese din Bucureşti şi Ilfov. Şapte persoane ar fi vizate de o anchetă privind acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, în perioada 2011-2013. Printre ele se află şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, de la locuinţa căruia procurorii au ridicat mai mulţi saci de documente.

Procurorii Tribunalului Bucureşti au început urmărirea penală în dosarul drepturilor TV pentru Liga I, pe numele fostului preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir. Acesta este acuzat de spălare de bani şi evaziune

Dumitru Dragomir este audiat la Poliţia Capitalei.

Prejudiciul adus în dauna LPF este de aproximativ 3 milioane de euro. Percheziţiile continuă.

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a făcut declaraţii înainte de a merge la audieri. Din locuinţa sa au fost luaţi câţiva saci cu acte privind vânzarea de case sau terenuri, după cum a spus Dragomir. Iată cele mai importante declaraţii:

Este cearta mea cu televiziunile, toată lumea vorbeşte. Dacă îi puneam la CEC (banii) era bine. Toată lumea vorbeşte (despre contractele de drepturi de televizare pentru meciurile din campionatul naţional de fotbal), dar asta este, ce să facem?

Întrebat dacă crede că va fi pus sub acuzare: Eu n-aş crede. A, abuzuri se mai fac, se fac destule. Dar eu am documente, iubiţilor, reţineţi ce vă spun. Sunt acoperit de hârtii – cât trăiesc –, şi de pământ – după ce mor.

În aceşti saci (ridicaţi de procurori din locuinţa sa) aveau actele mele de vânzare-cumpărare ale caselor, ale terenurilor pe care le-am vândut.

Întrebat cum i-a primit pe anchetatori la percheziţii: Somnoros, foarte somnoros am fost, dar ce să spun... Văd că măştile şi le-au scos.

Poliţia Capitalei, coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, derulează luni dimineaţă percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care şi sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Şapte persoane vor fi duse la audieri în acest caz, după finalizarea percheziţiilor. Asupra lor planează suspiciuni de delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Între 2011 şi 2013, cei şapte oameni din fotbal nu ar fi declarat sumele încasate în realitate din vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Ei ar fi implicaţi în întregul proces legat de campionatul oficial al României, iar prejudiciul s-ar ridica la 3 milioane de euro. Pe numele lor s-au emis mandate de aducere.

Poliţiştii spun că ar fi fost creat un circuit de intermediari fictivi, cu participarea mai multor firme înscrise pe numele unor persoane fizice, iar cele 3 milioane de euro ar fi fost încasate ilegal sub formă de comision.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.