SPORT 16 martie 2023

Doar victoria!

de Marius Raczek | 672 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 21:00, Sepsi OSK va disputa, probabil, cea mai importantă partidă din acest sezon, o adevărată finală pentru accesul în Play-Off, împotriva celor de la FC U Craiova 1948, singura variantă pentru covăsneni de a ajunge între primele șase echipe din Superliga fiind victoria.

Pe marginea acestei partide s-a scris enorm, o partidă începută în luna ianuarie și întreruptă în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene, apoi purtată prin comisii, Comisia de Disciplină, respectiv Comisia de Recurs, ultima anulând verdictul dat inițial. Așa s-a ajuns la această „finală”, care ar putea totuși să fie de bun augur, chiar dacă întreaga întâmplare a afectat-o moral pe Sepsi OSK. Și aici ar putea fi adusă în discuție mai ales coaliția cluburi-suporteri, care vede într-un succes al Craiovei lui Mititelu un succes, de fapt, al fotbalului românesc. Pentru Sepsi OSK lucrurile sunt simple: indiferent de presiunea pusă, trebuie o victorie, un 1-0, și totul va fi redus la tăcere.

FC U Craiova 1948 a venit puternic din urmă, în acest an având șapte partide fără înfrângere din cele opt disputate. În ultima etapă, putea chiar tranșa calificarea în Play-Off, și a face din această partidă una fără miză, dar elevii lui Nicolo Napoli au cedat la FC Hermannstadt, și nu întâmplător, situația sibienilor din clasament fiind dată de punctele pierdute în urma penalizării. Dincolo de orice alte considerații, FC U Craiova 1948 este un adversar periculos, iar în comparație cu Sepsi OSK, oltenilor le ajunge și o remiză pentru a-și vedea visul împlinit.

Între cele două echipe, până în prezent, s-au consemnat patru partide. Două victorii au fost obținute de Sepsi OSK, una de FC U Craiova 1948, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Sezonul trecut, Sepsi OSK a câștigat la scor în Bănie, 5-0, iar în turul acestei ediții FC U Craiova 1948 s-a impus cu rezultatul de 1-0. 

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.