SPORT 16 decembrie 2020

Dinamo, amendată de CNCD pentru scandări xenofobe la un meci cu Sepsi OSK

de Iulia Drăghici - Taraș | 992 vizualizări

Dinamo a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei din cauza unor scandările xenofobe manifestate într-un meci contra Sepsi OSK, jucat anul trecut. 

Scandările suporterilor echipei Dinamo București 1948, în timpul partidei de fotbal dintre Dinamo București 1948 și Sepsi OSK, din data de 13.12.2019: „Afară, afară cu ungurii din ţară!”, respectiv, “Ungaria ne suge p...l” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate cetățenilor români aparținând minorității maghiare conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5.000 lei față de S.C. Dinamo și Familia PCH.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi”, se arată în comunicatul CNCD, publicat pe site-ul instituției miercuri, 16 decembrie a.c..  

Partida respectivă a fost pierdută de Dinamo cu scorul de 1-2. 

Echipa din Sfântu Gheorghe a fost în repetate rânduri ținta scandărilor care manifestă ură față de alte naționalități sau popoare. Un astfel de incident a fost remarcat și în finala Cupei României. În cele mai multe cazuri, clubul a cerut oficial și public autorităților competente să ia măsuri. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.