SPORT 31 iulie 2023

Deplasare pe „Arcul de Triumf” pentru trei puncte

de Marius Raczek | 417 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 21:30, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, Sepsi OSK o va întâlni pe Dinamo București, partidă programată în etapa a 3-a din Superliga.

Sepsi OSK are un început de sezon foarte bun, trei victorii și o remiză, în cele patru partide disputate. Victoria de la Sofia este dătătoare de speranțe, elevii lui Liviu Ciobotariu reușind, dincolo de rezultat, un joc prin care au demonstrat că Sepsi OSK își poate propune, realist, obiective mărețe în sezonul 2023-2024. La doar patru zile distanță, după acel 2-0 cu ȚSKA Sofia, alb-roșii se vor deplasa la București, pentru partida cu Dinamo. Nu va fi o premieră, Sepsi OSK întâlnind-o pe Dinamo, la prima partidă de fotbal pe Stadionul „Arcul de Triumf”, un stadion în special al rugbyului, în cadrul Cupei României, în 2022, când covăsnenii s-au impus cu 3-2.

În prefața partidei cu Dinamo, Liviu Ciobotariu a declarat: „Ne așteaptă un joc greu, în fața unui stadion plin. Cu siguranță vor dori victoria, având două etape în care nu au reușit să câștige, dar noi mergem să luăm toate cele trei puncte. Nu am avut foarte mult timp să pregătesc acest joc, dar vrem să obținem un rezultat pozitiv, pentru că ne dorim să rămânem în plutonul fruntaș, astfel că fiecare meci este important. Ar fi ideal pentru moralul nostru să avem un parcurs bun și în campionat. Trebuie să trecem de la euforie la concentrare, dar am încredere în jucători. Sunt ceva probleme în privința lotului, dar avem un lot echilibrat, valoarea dintre jucători este apropiată, astfel că putem alinia o echipă competitivă”.

Revenită după un sezon în liga secundă, Dinamo București a început cu două înfrângeri. Este adevărat și faptul că trupa lui Ovidiu Burcă a avut din start două partide foarte grele cu Universitatea Craiova și FCSB. Programul dinamoviștilor rămâne, însă, la fel de solicitant, vorbind aici de o nou-promovată, Sepsi OSK fiind a treia echipă de Play-Off pe care bucureștenii o vor avea, consecutiv, în față.

În istoricul Superligii, Sepsi OSK și Dinamo București s-au întâlnit de 14 ori. De șase ori s-a impus Sepsi OSK, de patru ori Dinamo București, alte patru întâlniri terminându-se remiză, ca un aspect interesant toate cele patru cu același rezultat, 0-0. Dinamo a învins-o ultima dată pe Sepsi OSK în 2019, chiar la Sfântu Gheorghe. Ultimele două partide din campionat s-au disputat la București, în 2022, pe lângă o remiză albă, consemnându-se o victorie a covăsnenilor cu 3-1.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.