SPORT 20 octombrie 2022

Debut pentru Sepsi OSK în Cupa României, ediția 2022-2023

de Marius Raczek | 676 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 18:15, la Ploiești, Sepsi OSK, deținătoarea trofeului, va debuta în ediția 2022-2023 a Cupei României, într-o partidă cu Petrolul.

Din acest sezon, Cupa României are o nouă configurație, una destul de ciudată la prima vedere, mai ales că, după tururile în care au participat echipele din eșaloanele inferioare, s-a trecut la o fază cu repartizarea celor 24 de echipe în patru grupe. Deși din fiecare grupă fac parte șase echipe, acestea nu vor juca fiecare cu fiecare, ci vor disputa doar trei partide. Pe baza clasamentului, primele două clasate vor accede în sferturile de finală.

Sepsi OSK, fără a parcurge tururile de calificare, din postura de deținătoare a trofeului, a fost repartizată în Grupa A, alături de FC Voluntari, FCU Craiova 1948, Petrolul Ploiești, Dinamo București și Unirea Slobozia. Dintre acestea, Sepsi OSK se va întâlni doar cu Petrolul Ploiești, Dinamo București și FC Voluntari. Ca un aspect interesant, Sepsi OSK și FC Voluntari, finalistele sezonului trecut, au nimerit în aceeași grupă.

Din Grupa A s-au disputat deja două partide, FC Voluntari a învins cu 1-0 la Unirea Slobozia, iar Dinamo București, oarecum surprinzător, a remizat, scor 0-0, cu FCU Craiova 1948. Având în vedere că, potrivit calculelor hârtiei, aceste partide păreau dezechilibrate, Petrolul Ploiești-Sepsi OSK se anunță derbyul primei etape a grupei. Petrolul Ploiești ocupă în prezent poziția a noua în clasamentul Superligii, iar Sepsi OSK este pe locul șase, ploieștenii având însă, în campionat, o serie de cinci înfrângeri consecutive, la care se adaugă și scandalul mediatic legat de plecarea lui Gabriel Tamaș.

Sepsi OSK și Petrolul Ploiești s-au întâlnit în acest sezon în Superliga, și tot la Ploiești. Atunci s-a consemnat o remiză, 1-1, după o partidă tensionată. Matei a ratat un penalty, ploieștenii au deschis scorul prin mai sus amintitul Tamaș, dar Tudorie a egalat cu șase minute înainte de final.

Desigur, pentru toți suporterii echipei Sepsi OSK această competiție, Cupa României, este una aparte, trofeul cucerit în sezonul trecut, prin victoria din finală, 2-1 cu FC Voluntari, fiind primul din istoria clubului covăsnean.

Mult succes, Sepsi OSK!

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.