SPORT 17 martie 2024

Debut în Play-Off pe terenul liderului

de Marius Raczek | 1184 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 21:00, Sepsi OSK va disputa prima partidă din Play-Off, la București, unde o va întâlni pe liderul FCSB, echipa cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului de campioană.

Sepsi OSK începe faza secundă a Superligii în fața celui mai puternic adversar. Alb-roșii pornesc la drum cu un total de 22 de puncte, șase mai puține decât are în acest moment Rapid București, ocupanta poziției a treia, poziție care duce la barajul pentru Conference League. Dar Bernd Storck se arată optimist, așa cum a declarat în prefața meciului: „Sunt fericit că ne-am calificat în Play-Off, între cele mai bune șase echipe din România, dar și pentru modul cum am jucat în ultimele patru etape. Acum o luăm de la capăt și ne dorim să dăm totul pentru o calificare în Conference League. Debutăm cu un meci greu, cu FCSB, liderul, dar dacă ne uităm la ultima partidă disputată cu ei cred că putem aborda jocul cu optimism. Din păcate avem probleme de lot, Matei este accidentat, Ștefănescu și Ștefan sunt suspendați. Chiar și în aceste condiții mergem să facem un joc bun, nu mai există acea presiune, dorim să obținem cât mai multe puncte, dar în același timp să dau credit și jucătorilor tineri”.

FCSB, putem spune, a dominat sezonul regulat, totuși roș-albaștrii au fost învinși categoric în ultima etapă, 4-0, de Rapid București, chiar pe Arena Națională. După înjumătățirea punctelor, trupa lui Elias Charalambous are 32 de puncte, cu patru mai multe decât Universitatea Craiova, care a câștigat pe terenul celor de la CFR Cluj, respectiv Rapid București, învinsă acasă de Farul Constanța. Desigur FCSB va forța victoria, în aceste condiții partida cu Sepsi OSK anunțându-se spectaculoasă.

În palmaresul meciurilor directe sunt consemnate 20 de întâlniri. De 12 ori s-a impus FCSB, în două rânduri Sepsi OSK, alte șase partide terminându-se la egalitate. Din cele două victorii ale alb-roșiilor, una a fost reușită la Sfântu Gheorghe, un 4-2 în 2018, o alta, la București, cu 2-1, în 2021, prin golurile marcate de Petrila și Mitrea. În sezonul regulat FCSB s-a impus de fiecare dată, 5-2 la Sfântu Gheorghe, și 1-0 pe Arena Națională.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.