SPORT 29 noiembrie 2017

Cupa Buzaielor la tenis de câmp, ediţia a III-a

de Covasna Media | 1201 vizualizări

Cupa Buzaielor la Tenis de Câmp, ediţia a III -a, a fost organizată de Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, Vulturul- Auto Chek Center Întorsura Buzăului şi Primăria Întorsura Buzăului, în data de 26 noiembrie 2017, în Sala de Sport „Valeriu Bularca” şi Sala de Sport a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din oraşul Întorsura Buzăului.

Asociaţia Sportivă ”Ciucaş” Întorsura Buzaului (ASC) organizează, pe lângă programele competiţionale anuale, şi o serie de activităţi sportive ocazionale, adresate publicului de toate vârstele din oraşul Întorsura Buzăului şi din Jud. Covasna. Printre acestea se numără: Cupa Buzaielor la baschet (2010-2017); Cupa Buzaielor la Tenis de Câmp (2013-2014), Cupa Buzaielor la Oină (2013-2017), şi multe altele.

Cupa Buzaielor la Tenis de Câmp este un proiect sportiv care promovează în rândul tinerilor şi adulţilor atât tenisul de câmp, cât şi un stil de viaţă sănătos, prin implicarea în activităţi sportive a locuitorilor din zona Depresiunii Întorsura Buzăului.

Interesul crescut al comunităţii din Întorsura Buzăului, pentru organizarea şi implementarea proiectelor de acest gen, şi impactul pozitiv pe care îl au acestea asupra publicului larg au fost motivele care au determinat organizarea ediţiei a III-a a acestui eveniment, după o pauză de 2 ani.

La Cupa Buzaielor la tenis de câmp- Ediţia a III-a s-au înscris 16 participanţi din judeţul Covasna, cu vârste cuprinse între 17 şi 58 de ani.

Fiecare meci de tenis de câmp s-a jucat pe sistemul competiţional, cel mai bun dintr-un singur set. În caz de egalitate: 6 – 6, s-a jucat Tie-break Set, până când unul dintre jucători ajunge primul la 7 puncte câştigate. În caz de egalitate de 7 – 7 la Tie-break Set, jucătorul care a câştigat 2 puncte consecutive a fost declarat câştigător. Acest sistem de joc a fost ales de organizatori pentru partidele din fazele de calificare, ce s-au desfăşurat simultan în cele 2 săli de sport, iar fazele semifinale şi finale s-au jucat pe un singur teren de joc, în Sala de Sport „Valeriu Bularca”.

Finala mică

Pentru locurile 3-4 s-a disputat meciul dintre Bogdan Stroie şi Andrei Paiu. Partida a fost una foarte echilibrată pe toată durata jocului, cu multe răsturnări de scor şi cu faze de joc spectaculoase. La finalul setului, scorul a fost de 6-6 şi, conform Regulamentului de joc, s-a trecut la departajare prin sistemul Tie-break Set. După multe schimburi şi puncte câştigate de ambii jucători, cel care a reuşit să gestioneze mai bine situaţia din teren a fost Andrei Paiu, care s-a impus la Tie-break Set cu scorul de 11-9 şi a ocupat Locul III în competiţie.

Finala mare

În finala acestei ediţii s-au calificat Bogdan Tîrcoveanu şi Dragoş Hornea. Primul dintre finalişti este şi câştigătorul din acest an al Cupei Prieteniei la Tenis de Câmp, organizată la Întorsura Buzăului pe terenul de zgură, iar al doilea finalist a participat la ediţiile din anii 2013-2014 ale Cupei Buzaielor la Tenis de Câmp.

Dragoş Hornea a început bine finala si a reuşit de foarte multe ori să returneze în teren mingile adversarului trimise cu viteză. Bogdan Tîrcoveanu s-a bazat pe serviciu în forţă, bine plasat şi pe lovituri de forehand.

Finala a fost echilibrată, cu multe mingi scurte, astfel încât fiecare jucător a încercat să-şi adjudece punctul în cel mai scurt timp. Jocul a avut acelaşi nivel până la scorul de 4-4. Pe fondul unui nivel mai scăzut al jocului efectuat de Dragoş Hornea, cel care a reuşit să gestioneze mai bine partida şi care a şi câştigat finala acestei competiţii, a fost Bogdan Târcoveanu.

Cu această victorie Bogdan Târcoveanu îşi adjudecă ce-a de-a treia ediție a Cupei Buzaielor la Tenis de Câmp din anul 2017, după primele două ediţii câştigate de Dan Buzea în 2013 şi 2014.

La festivitatea de premiere, participanţii şi câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome, medalii, tricouri şi cupe, precum şi materiale informative specifice Campaniei Naţionale „#PotAltfel”.

Asociaţia Sportivă ”Ciucaş” Întorsura Buzăului se alătură asociaţiilor sportive din oraşul Întorsura Buzăului, printr-o ofertă culturală interesantă şi diversificată, adresându-se în special copiilor, tinerilor şi vârstnicilor. Încă de la înfiinţare a colaborat cu asociaţii din oraş şi judeţ, dar şi cu autorităţile locale: Consiliul Judeţean Covasna, Instituţia Prefectului judeţului Covasna, Primăria Oraşului Întorsura Buzăului.

 

Tabel câştigători „Cupei Buzaielor la tenis de câmp”, Ediţia a III-a

 

Joc simplu

 

LOCUL I

 

Bogdan Tîrcoveanu

 

LOCUL II

 

Dragoş Hornea

 

LOCUL III

 

Andrei Paiu

 

LOCUL IV

 

Bogdan Stroie

Comitetul de organizare

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului

Preşedinte Costel Iagăr

Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”

Bogdan Stroie

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

                  Dan Buzea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.