SPORT 2 decembrie 2022

Cunoaștem deja jumătate din echipele calificate în optimi

de Marius Raczek | 296 vizualizări

La Campionatul Mondial din Qatar s-au încheiat deja partidele din primele patru grupe, astfel că s-a conturat imaginea unei jumătăți de tablou a fazei optimilor.

În Grupa A, așa cum era de așteptat, Țările de Jos au trecut de Qatar, gazdele competiției, probabil cea mai slabă echipă de la această ediție, și „portocala” s-a calificat în optimi de pe prima poziție. Pentru locul secund s-au duelat Senegal și Ecuador, primii având câștig de cauză, după ce la pauză deschiseseră scorul, printr-un penalty; sud-americanii au egalat, dar Koulibaly i-a dus pe africani în optimi.

Marea confruntare a Grupei B a fost cea dintre Statele Unite și Iran, o partidă care în cele două țări depășește cu mult doar cadrul sportiv. Americanii au tratat cu atenție jocul, o partitură bine organizată, iranienii nereușind să le pună cu adevărat probleme. A decis golul lui Pulisic acest meci decisiv, câștigat pe merit de elevii lui Berhalter. Anglia a trecut lejer de Țara Galilor, galezii fiind o echipă mediocră, scorul de 3-0 stabilindu-l Rashford, dublă pentru jucătorul lui Manchester United, și Foden, care îmbracă tricoul adversarei, adică Manchester City.

Mexicul a părăsit în lacrimi Campionatul Mondial, deși a fost la un pas de calificare. Cum înainte de finalul celor două partide din Grupa C rezultatele erau identice, Mexic-Arabia Saudită 2-0 și Argentina-Polonia 2-0, era posibil ca soarta calificării de pe locul secund să fie decisă de criteriul... cartonașelor galbene primite, un fapt inedit în istoricul competiției, capitol favorabil polonezilor. Arabia Saudită a marcat însă și Polonia s-a calificat grație golaverajului, dar imaginea penibilului ultimelor minute, cu Argentina refuzând să atace pentru a nu strivi speranțele lui Lewandiwski, nu va putea fi ștearsă de pe retina spectatorilor.

Având calificarea asigurată deja, Franța, campioana mondială en-titre, a dat Tunisiei șansa de a-și trece în cont un rezultat istoric. Și tunisienii au reușit, prin golul lui Khazri, o victorie de palmares, căci mai departe a trecut Australia. „Cangurii” au învins o altă decepție a Campionatului Mondial din Qatar, Danemarca. Golul care o duce pe Australia în optimi l-a marcat Leckie, jucător la Melbourne City, care l-a ridiculizat pe fundașul lui Atalanta, Maehle.

Prin aceste rezultate se cunosc deja primele patru partide din optimi, care se vor disputa astfel:

03.12.2022, ora 17:00, Țările de Jos-Statele Unite

03.12.2022, ora 21:00, Argentina-Australia

04.12.2022, ora 17:00, Franța-Polonia

04.12.2022, ora 21:00, Anglia-Senegal. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.