SPORT 24 noiembrie 2022

Cu ochii pe Arabia Saudită

de Marius Raczek | 548 vizualizări

Deși în a treia zi a Campionatului Mondial de fotbal s-au disputat patru partide, „bomba” zilei a explodat chiar la debut, Arabia Saudită învingând Argentina cu rezultatul de 2-1.

Prima partidă a grupei C le-a adus față în față pe Argentina și Arabia Saudită, iar toți ochii au fost ațintiți spre Messi. Și Messi a deschis balul, cu o lovitură de la 11 metri, dar la ceea ce a urmat, probabil, puțini se așteptau. Mai întâi, Al-Shehri l-a învins pe Martinez, portarul argentinian, pentru ca lovitura de grație să-i aparțină lui Al-Dawsari, cu un șut spectaculos din marginea careului. Desigur, s-a vorbit mult despre acest meci, și au curs comparațiile referitoare la Argentina lui Messi, care începe competiția cu o înfrângere, precum Argentina lui Maradona în 1990, când, totuși, sud-americanii au atins finala. Cert este că la Campionatul Mondial, cel puțin, pentru Messi adversarii nici nu sunt atât de dificili, precum apasă pe umerii săi gloria celui care a fost „El Pibe D’Oro”.

Tot în Grupa C, Polonia și Mexic au remizat, un rezultat care, privind spre victoria Arabiei Saudite, nu avantajează niciuna dintre echipe. Polonia a încercat cu disperare să-l pună în valoare pe Lewandowski, dar a lipsit acel om care să orchestreze partitura. În cele din urmă, atacantul Barcelonei a scos un penalty, tot el a încercat să-l și transforme, s-a opus însă veteranul Ochoa din poarta mexicanilor. În aceste condiții, pentru ambele echipe o eventuală înfrângere în partidele pe care le vor disputa ar echivala cu părăsirea prematură a competiției.

Danemarca și Tunisia au deschis seria partidelor din Grupa D, cu o a doua remiză albă, 0-0, a acestei ediții a Campionatului Mondial. Deși Danemarca, semifinalista ultimei ediții a Campionatului European, pornea ca favorită, prima parte a fost echilibrată, iar în repriza secundă, cu toate că au forțat, danezii nu au reușit decât o bară, la menținerea egalității contribuind și portarul tunisian Dahmen.

În a doua partidă a grupei, Franța-Australia, s-a consemnat un rezultat așteptat, campioana mondială en-titre impunându-se cu rezultatul de 4-1. „Cangurii” au deschis scorul cu o frumoasă reușită a lui Goodwin, dar trupa lui Deschamps a replicat prin Rabiot și Giroud, pe fondul unei defensive naive a australienilor, după pauză Giroud trecându-și în cont dubla, alături de reușita lui Mbappe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.