SPORT 3 august 2023

Cu gândul la calificare

de Marius Raczek | 867 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, Sepsi OSK primește la Sfântu Gheorghe vizita echipei ȚSKA Sofia, partidă din manșa retur, a turului secund din faza calificărilor, contând pentru Conference League.

Sepsi OSK pornește ca favorită în returul cu ȚSKA Sofia, și aceasta prin prisma rezultatului obținut în tur, acel 2-0, care a fost, totodată, și prima victorie obținută de alb-roșii în deplasare, în competițiile continentale. La doar trei zile distanță după partida disputată la București, în Superliga, cu Dinamo, elevii lui Liviu Ciobotariu vor trebui în primul rând să facă față ritmului infernal al jocurilor. Cu siguranță echipa de start va suferi modificări față de victoria cu Dinamo, iar variantele unei calificări sunt mai multe. Chiar și așa, în fața unui stadion care se anunță plin, Sepsi OSK va trebui să demonstreze suporterilor că începutul bun de sezon nu este întâmplător.

Pentru ȚSKA Sofia calculele sunt simple, bulgarii având nevoie de o minune, și anume o victorie cu 3-0 sau chiar și una la două goluri diferență, situație în care calificarea s-ar decide după prelungiri și, eventual, executarea loviturilor de departajare. Înfrângerea din tur a produs o schimbare pe banca tehnică, ȚSKA Sofia despărțindu-se de Sașa Ilic. În locul său, gruparea din capitala Bulgariei a ales tot un sârb, Nestor El Maestro (născut Nestor Jevtic). E greu totuși de crezut că El Maestro va reuși, în doar o săptămână, să schimbe jocul echipei.

În cazul calificării în faza următoare a Conference League, Sepsi OSK o va întâlni, mai mult ca sigur, pe FC Aktobe (Kazahstan), care în prima manșă a trecut de Torpedo Kutaisi, chiar în Georgia, cu rezultatul de 4-1.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.