SPORT 12 octombrie 2021

Cristiano Bergodi: „Sâmbătă avem această inaugurare și îmi doresc din suflet să câștigăm acest meci”

de Iulia Drăghici - Taraș | 621 vizualizări

Va fi primul meci cu Bergodi pe banca Sepsi OSK și prima partidă oficială pe noul stadion 

Noul antrenor de la Sepsi OSK a fost prezentat luni, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Cristiano Bergodi a spus că are încredere în forțele proprii, cunoaște o parte din jucătorii de la echipă și crede că împreună vor face o figură bună de acum încolo, având în vedere că obiectivul este intrarea în play-off. Un obiectiv mai apropiat este câștigarea meciului programat pentru sâmbătă, pentru că pentru Sepsi OSK este primul nu doar cu noul antrenor, ci și pe noul stadion. 

„Revin cu plăcere în România, să antrenez acest club. Mi-a povestit toată lumea că sunt persoane serioase și că vor performanță. De fapt, se vede din acești patru, cinci ani când am urmărit campionatul românesc și am antrenat aici, că acest club în fiecare an a crescut de când a venit în Liga 1, a făcut în fiecare an un pas înainte. Din păcate, s-a întâmplat ceva, dar avem timp pentru a ajunge sus unde vrea domnul președinte. Sunt sigur de munca mea. Am încredere în ceea ce am făcut, că am antrenat mult timp aici și am revenit cu plăcere, mai ales în acest club important, ca Sepsi. (...) Mă gândesc să ajung cel puțin în play-off în acest moment. Suntem un pic departe în clasament, dar sunt sigur că e un club stabil din toate punctele de vedere. Lotul, zic eu, are potențial pentru a ajunge mai sus. În acest moment s-a întâmplat ceva, dar sunt sigur că vom face o treabă foarte bună. Zic eu că play-off-ul poate fi un obiectiv important de atins. Campionatul e lung și avem timp”,  a declarat luni, la prima conferință de presă organizată la Sfântu Gheorghe, Cristiano Bergodi. 

Noul antrenor al Sepsi OSK a spus înainte de primul antrenament și că echipa construită până acum de Leo Grozavu este una care a adoptat un stil de joc în forță și că îi cunoaște pe majoritatea jucătorilor, pentru că i-a mai întâlnit în Liga 1, fapt care îi sporește încrederea că poate să facă o treabă bună. 

Totul trebuie făcut încet, încet. Nu trebuie să strici tot ce a făcut Leo. Trebuie îmbunătățite câteva lucruri, e normal. Fiecare antrenor care ajunge în locul altui antrenor face ceva diferit. Avem un stil de joc un pic diferit, idei diferite, dar e normal. Oricum nîu avem mult timp pentru că deja sâmbătă avem această inaugurare și îmi doresc din suflet să câștigăm acest meci. (...) Ca stil de joc, ați văzut, în cariera mea din România, îmi place când echipa joacă pe jos, face trasee, faze de apărare bune. Sunt italian, vin din școala italiană. Ne place să atacăm și să facem fotbal ofensiv. Acum vedem cu jucătorii ceea ce vom face”, a spus antrenorul. 

Staff-ul tehnic al echipei Sepsi OSK a fost completat și cu antrenorul secund Luigi Ciarlantini și cu preparatorul fizic Ionel Colonel.

Toți cei prezenți la conferința de presă de luni, inclusiv Cristiano Bergodi, au ținut să puncteze munca deosebită depusă până acum de fostul antrenor, Leo Grozavu, căruia i s-au transmis mulțumiri. 

S-a terminat un ciclu, un ciclu frumos în care am scris iarăși istorie. Acum începe un alt ciclu. L-am ales  pe mister pentru că are mare experiență în campionatul nostru. Avem mare încredere în el. Are toată susținerea noastră. (...) Sper din tot sufletul să ajungem unde ne este locul, printre primii șase”, a declarat la conferința de presă de luni și director general al clubului, Hadnagy Attila. 

E o zi importantă. Cred că am făcut o alegere bună pentru că am analizat foarte bine cu toții, la nivel de club și cum bine știți, Cristiano Bergodi este un antrenor cu destulă experiență în campionatul românesc, cu rezultate bune și sper ca noi, din acest moment, prin sosirea dânsului, să avem un nou drum, (...) cu un stadion nou, cu o casă nouă și cu un adversar, pe care îl cunoaștem foarte bine. Sâmbătă vom avea un joc important pe noua arenă. (...) Cred că putem face o partidă bună pe o arenă nouă și să ne bucurăm cu toții la finalul jocului, pentru că am avut o serie de rezultate care nu ne-au convenit. A fost o serie de remize pe care le puteam tranșa cu victorii, dar sperăm de la jocul de sâmbătă, cu noul staff, să reluăm victoriile. Știți foarte bine, victoriile aduc victorii. Sperăm să fie de bun augur sosirea lui Cristiano”, a declarat și managerul Cornell Şfaițer. 

Ca antrenor, Cristiano Bergodi a mai coordonat Universitatea Craiova, FC Voluntari, Modena, ASA Târgu Mureș, Rapid București, Brescia, Pescara, FCSB, Poli Iași, CFR Cluj sau FC Național. 

Sâmbătă, 16 octombrie, covăsnenii îi vor întâlni pe cei de la FC Voluntari, într-o partidă programată de la ora 17:30, în meciul care inaugurează noul stadion, din strada Lunca Oltului. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.