SPORT 25 februarie 2022

Covăsneanul Ciprian Anton conduce delegația României la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing

de Iulia Drăghici - Taraș | 1568 vizualizări

Covăsneanul Ciprian Anton, campionul la tenis în scaun rulant, care este și vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român, reprezintă din nou România la nivel înalt. După ce anul trecut a fost șef al delegației României la Jocurile Paralimpice de Vară, care au avut loc în august, în Japonia, acum va avea aceeași funcție la Jocurile Paralimpice de Iarnă, din China. Din 25 februarie, echipa României a plecat spre Beijing. Ciprian Anton spune că războiul din Ucraina îi provoacă temeri. Dar, pe de altă parte, covăsneanul spune că este încrezător că experiența din Japonia l-a pregătit pentru un nou succes. 

În 25 februarie, Ciprian și delegația României au plecat din București. La ora 17:00 ajung la Frankurt, în Germania, unde au o escală de o oră, iar de aici vor pleca spre Beijing, unde ar trebui să ajungă după un zbor de 10 ore. 

Pentru mine este din nou o mare onoare să fiu șef de delegație pentru sportivii care sunt calificați la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022 de la Beijing. Parcă abia m-am întors din Japonia, o experiență extraordinară pentru mine. De data asta merg mult mai încrezător și cred că va fi puțin mai lejer din punct de vedere organizatoric. Mă simt pregătit cu toate informațiile pe care trebuie să le transmit colegilor mei. De fapt, ăsta e și rolul meu, de a trimite informații la cald și de a participa la ședințe, destinate șefilor de delegație în urma cărora eu ar trebui să le transmit și informații legate de alimentație, de control antidoping, de program competițional, program de sală de fitness, refacere, masaj. Prioritar este, din nou, să respectăm programul de testare COVID. Vom fi testați în fiecare zi, timp de 15 zile. (...) Mie îmi place să reprezint România frumos la aceste evenimente. Cu experiența pe care am acumulat-o până acum cred că nu voi întâmpina niciun fel de probleme și dificultăți în ceea ce privește organizarea și munca pe care trebuie să o desfășor acolo. Mă bucur, totodată, așa cum o spun de fiecare dată și pentru faptul că reprezint comunitatea noastră”, a declarat pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, Ciprian Anton. 

Regulile de protecție anti-COVID sunt și acum foarte stricte, spune Ciprian Anton: mască de protecție purtată obligatoriu, distanțare, testare și așa mai departe. Totodată și regulile privind portul echipamentelor sunt foarte stricte. 

Temeri din cauza războiului din Ucraina 

Chiar dacă nu are temeri pe fondul organizării pentru această misiune importantă pentru România, războiul dintre Rusia și Ucraina, izbucnit oficial joi, nu îl lasă indiferent, spune Ciprian Anton. 

Plec cu emoții foarte mari și frică, pentru că a început acest război. Din ședința pe care am avut-o azi de dimineață cu organizatorii Jocurilor Paralimpice am înțeles că echipa Ucrainei a fugit efectiv din zona de război, a ajuns în aeroportul din Milano, unde sunt blocați. Au plecat, fără echipamente, doar să scape de nenorocirea asta. În cadrul ședinței, reprezentantul lor cerea sprijin Comitetului Internațional Paralimpic. (...) Sper ca totul să decurgă foarte bine. Sincer, am emoții”, ne-a declarat joi șeful delegației României la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing. 

Cine mai face parte din delegația României 

Sportivii care vor lua parte la competițiile din Beijing sunt Laura Văleanu (Schi alpin) și Mihăiță Parară (Snowboard). Alături de aceștia și Ciprian Anton, din delegația României mai fac parte: Anette Schmid (antrenor schi alpin), Radu Florean (antrenor schi alpin), Hermann Habersatter (tehnician schi alpin), Cristian Piciorea (antrenor snowboard), Dan Marcu (antrenor snowboard) și Marcel Profirescu (fizio-terapeut). 

Echipa de Schi Alpin va fi cazată în Yanqing Village, iar cea de Snowboard și șeful delegației în Zhangjiakou Village. 

Ceremonia de deschidere este programată pentru data de 4 martie, iar cea de încheiere în 14 martie, care este și ziua întoarcerii pentru delegația României. 

Succes tuturor sportivilor! 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.