SPORT 29 iunie 2023

Cosmin Matei, recompensat cu „Trofeul Fair-Play”

de Marius Raczek | 2268 vizualizări

Cu ocazia tragerii la sorți a programului Superligii, ediția 2023-2024, Liga Profesionistă de Fotbal a acordat trofee celor care s-au remarcat sezonul trecut, printre laureați aflându-se și Cosmin Matei de la Sepsi OSK.

Printre cei recompensați s-au aflat Denis Alibec (Farul Constanța), ca cel mai valoros jucător, Gică Hagi (Farul Constanța), antrenorul sezonului, Marko Dugandzic (Rapid București), golgheterul campionatului, și Cosmin Matei, „Trofeul Fair-Play”.

Trofeul a venit ca o răsplată pentru un gest sportiv al mijlocașului de la Sepsi OSK, la un meci disputat anul trecut în luna noiembrie. Imaginile cu gestul lui Cosmin Matei au devenit virale, fiind apreciate atât în România, cât și în străinătate, publicația Give Me Sport propunându-l pentru premiul „FIFA Fair-Play”. Totul s-a petredut la partida din Superliga, Sepsi OSK - Petrolul Ploiești, în prelungirile primei reprize, la scorul de 1-0 pentru covăsneni. Atunci, Cosmin Matei a ajuns într-o fază ideală de a finaliza, dar a văzut cum portarul gazdelor, Vâlceanu, acuza o accidentare după un duel anterior cu Safranko, și a preferat să trimită, intenționat, mingea în aut.

Iată că, după un sezon bun, încoronat cu câștigarea Cupei României, a doua oară consecutiv, Sepsi OSK se remarcă și prin atitudinea jucătorilor, o componentă importantă în drumul către succes, alături de factorul sportiv.

Felicitări, Cosmin Matei!

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.