SPORT 23 ianuarie 2019

Copiii pasionați de schi, provocați la un nou concurs la Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 971 vizualizări

Pârtia „Oprea” găzduiește a treia ediție a concursului „Profesor Popica Iordan”

Concursul național de schi pentru copii și juniori, băieți și fete, „Profesor Popica Iordan” revine duminică, 27 ianuarie, cu a treia ediție. La evenimentul găzduit de Pârtia de Schi „Oprea” din Valea Mare sunt așteptați schiori cu vârste de până la maximum 20 de ani.

Înscrierile se pot face fie în ziua concursului, până cel târziu la ora 09:00, sau înainte, la numărul de telefon 0744.387.032 ori pe Facebook, pe pagina Pârtia de Ski Oprea. Concursul va avea startul de la ora 10:00. Potrivit regulamentului, competiția se va da pe mai multe categorii de vârstă: sub 10 ani, 10 – 14 ani și 14 – 20 ani.

Noi ne străduim să îi facem pe copiii noștri să stea cât mai mult în aer liber, să facă sport și să îi scoatem din fața calculatoarelor și telefoanelor. Ei  s-au dovedit a fi foarte ambițioși și în fiecare an vin în număr mare, iar noi suntem datori să le creăm condiții. Tata, părintele nostru, a fost profesor de sport și a luptat foarte mult toată viața lui să îi învețe pe copii handbal, fotbal, schi și așa mai departe. A avut și rezultate foarte bune atât la Școala „Avram Iancu”, unde a avut catedră, cât și la fostul Liceul Industrial Covasna. De asta vrem să continuăm tradiția și atât cât stă în puterile noastre să încercăm să ducem mai departe dorința lui. Mare parte din cei din generația noastră știu să schieze datorită profesorului Iordan Popica”, ne-a spus unul dintre organizatori, fiul profesorului Iordan Popica, Marius Popica.

Pârtia de la Valea Mare are o lungime de peste 580 de metri și este dotată cu un schi-lift și instalație de nocturnă. Investiția privată a fost inaugurată în 2016.

Anul trecut concursul s-a desfășurat pe 3 februarie. Atunci, peste 80 de copii din toată țara au luat parte la concursul de schi, însă condițiile meteo nu au fost nici pe departe la fel de bune cum se anunță anul acesta, astfel că organizatorii așteaptă peste 100 de participanți.  

Ca și în anii anteriori, toți participanții vor fi premiați cu medalii, cupe, diplome și pachete cu dulciuri.

Evenimentul este dedicat profesorului Iordan Popica, renumit în orașul Covasna și nu numai pentru că în cei peste 40 de ani de activitate la catedra de educație fizică a promovat prin orice mijloace sportul, chiar și prin crearea infrastructurii la școlile din orașul Covasna. Tot el a fost cel care a inițiat demersurile pentru construirea Pârtiei de Schi din localitate.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.