SPORT 28 noiembrie 2017

Conferință de presă cu privire la hocheiul pe gheață covăsnean

de Covasna Media | 921 vizualizări

La sala de ședințe numărul 38 din cadrul Primăriei Sf. Gheorghe a avut loc o conferință de presă referitoare la subiectul hochei pe gheață. Cuvântul de deschidere a fost asumat, în calitate de gazdă, de către Tóth-Birtan Csaba, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, care a subliniat importanța construirii unui patinoar cu o capacitate de 3000 de locuri la Sf. Gheorghe, spunând că pe lângă hochei pe gheață, vor fi dezvoltate și alte discipline precum patina viteză și patinaj artistic.

Președintele Academiei de Hochei a Ținutului Secuiesc și președintele Fundației „Mens Sana”  Tánczos Barna  a precizat că valoarea investiției pentru construcția patinoarului se ridică la aproximativ 900 000 de euro, fiind suportată integral de către Fundația ”Mens Sana”. Patinoarul, conform lui Tánczos Barna, va fi cedat cu titlu gratuit către autoritatea locală, astfel Primăria Sf. Gheorghe fiind degrevată de sarcina investițională. Tánczos Barna a mai adăugat și că se colaborează foarte bine cu Federația Maghiară de Hochei pe Gheață, care asigură suport material, logistic și de know-how. Such György, președintele Federației Maghiare de Hochei pe Gheață, a menționat că prin vizita întreprinsă încă de anul trecut în Ținutul Secuiesc, s-a recurs la o reparație morală și la recunoașterea importanței Ținutului Secuiesc în ceea ce privește dezvoltarea hocheiului pe gheață în Ungaria, dar și în România. Oficialul maghiar a lăudat eforturile făcute de autoritățile locale, dar și de Fundația ”Mens Sana”,apreciind că prima mare victorie este construcția unui patinoar modern la Sf. Gheorghe.

Reprezentantul Asociației Sport Club „Királypingvinek”, Miklós Ervin  a apreciat că inaugurarea patinoarului este estimată înainte de Crăciun, dar că, din anumite motive obiective, acest lucru s-ar putea amâna până în luna ianuarie. Același interlocutor a mai amintit că în perioada 14-15 ianuarie vor începe cursurile de inițiere în patinaj, dar și că, pe lângă hocheiul pe gheață, patinoarul va servi pentru discipline sportive ca patinaj viteză, patinaj artistic sau orice alte sporturi care se practică pe gheață.

 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.