SPORT 2 iunie 2014

Conducerea CSM contestă arbitrajul de la Naționalele de Lupte

de Székely Emőke | 831 vizualizări

CSM Sfântu Gheorghe va depune un memoriu la Federația Română de Lupte prin care contestă arbitrajul de la meciul dintre Mădălina Linguraru (CSM) și Alina Vuc (Steaua). Președintele clubului, George Carcadia, precum și antrenorul Mátéfi Árpád spun că trebuie să ridice vocea și să ia atitudine împotriva dominării steliste.

Ne-au furat arbitri, Mădălina Linguraru a luptat cu Alina Vuc pentru calificarea în finala la categoria 48 de kilograme, și s-a văzut clar că am fost dezavantajați prin deciziile arbitrilor. Avem întreg meciul filmat și vom întocmi un memoriu. Știm că nu vom putea modifica clasamentul, în acest sens nu se poate face nimic, dar trebuie să luăm atitudine. Ne luptăm practic cu un fenomen, și o facem de ani buni. Steaua adună toți sportivii buni și încearcă să monopolizeze luptele, iar cei de la conducerea Federației sunt și ei steliști. Dar să nu uităm că se face performanță și la CSM Sfântu Gheorghe, și nu lăsăm să fim călcați în picioare” – spune antrenorul Mátéfi Árpád.

Directorul CSM, George Carcadia, a ținut să felicite echipa de lupte și a spus că ultima achiziție a clubului s-a dovedit a fi una inspirată. „Anca Petrea a făcut un efort supraomenesc pentru aceste Campionate Naționale. A slăbit 11 kilograme și a devenit campioană națională. O felicit și pe ea și pe ceilalți sportivi conduși de domnul Mátéfi. Incze Kriszta, care este sportiva noastră și a CSȘ-ului, a obținut medalia de argint, și cred că ea este viitorul României la categoria 60 de kilograme. Pe Mădălina Linguraru au furat-o arbitrii, însă ea va participa la Campionatele Mondiale Universitare care vor avea loc luna aceasta. Să nu îi uităm nici pe băieții care au adus 3 medalii de bronz, de 10 ani CSM nu a avut asemenea rezultate bune la lupte. De asemenea îi felicit și pe băieții care au terminat pe locurile 5 şi 7. În clasamentul pe cluburi CSM a terminat Campionatele Naționale pe locul 3, ceea ce este un lucru excelent” – a spus Carcadia.

Discuţii despre viitorul handbalului din Sfântu Gheorghe

În altă ordine de idei, președintele CSM a spus că în perioada imediat următoare va purta discuții cu cei de la CSȘ, dar și cu reprezentanții din administrația publică locală despre viitorul handbalului din Sfântu Gheorghe. „Cred că orașul acesta merită să aibă o echipă de handbal, însă singur nu pot să fac mai nimic. Îmi doresc ca la anul să avem o echipă feminină în Divizia A, în care ar fi bine să joace junioarele I de la CSȘ și câteva senioare aduse ca întărire” – spune George Carcadia. Acesta a dezvăluit și numele posibilei antrenoare a acestei echipe, în persoana fostei mare handbaliste Török Mária. Președintele CSM este optimist în ceea ce privește viitorul handbalului covăsnean și spune că echipele de juniori IV de la CSM (antrenor Viorel Bărbos), dar și echipele de la CSȘ au câțiva sportivi de perspectivă, care ar putea face față competiției din Divizia A în câțiva ani.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.