SPORT 12 noiembrie 2012

Condamnări în Dosarul Transferurilor: Închisoare pentru Copos, Borcea, MM Stoica şi Ioan Becali

de Covasna Media | 247 vizualizări

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, luni, pe George Copos la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, iar Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani. De asemenea, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a fost condamnat la 4 ani, fostul preşedinte executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, la 7 ani, iar preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a primit 3 ani de închisoare, cu suspendare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o impresarul Ioan Becali, 8 ani de închisoare, cu executare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Inculpaţii din Dosarul Transferurilor, deschis de procurori în urmă cu mai bine de patru ani, au primit luni lovituri grele din partea Curţii de Apel, care a judecat recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti de a-i achita pe cei 8 oameni de fotbal, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu. Toţi aceştia au fost condamnaţi la închisoare, luni, prin decizii ale Tribunalului Bucureşti, însă au dreptul la recurs.

Astfel, George Copos, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar managerul general al Stelei, Mihai Stoica, la patru ani de închisoare. De asemenea, fostul preşedinte executiv al lui FC Dinamo, Cristi Borcea, a primit 7 ani de închisoare, cu executare, în acelaşi dosar. O lovitură dură din partea justiţiei a primit şi fostul căpitan al naţionalei, Gică Popescu, condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare.

Tot în dosarul transferurilor, mai apar şi numele lui Victor şi Ioan Becali, care au primit şi cele mai grele pedepse. Victor a primit 7 ani cu executare, iar Ioan Becali 8 ani de închisoare, tot cu executare.

George Copos, alături de alţi şapte oameni din fotbal, a fost trimis în judecată pe 2 octombrie 2008 în Dosarul Transferurilor, iar Judecătorii Tribunalului Bucureşti i-au achitat pe toţi, la începutul lunii aprilie, însă procurorii au achitat decizia cu recurs. Iniţial, procurorii au cerut pentru George Copos până la 15 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani.

De asmenea, pentru preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, procurorii au cerut iniţial 10 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală. Pădureanu are 76 de ani şi este decanul de vârstă între cei opt inculpaţi. Anchetatorii spun despre el că ar fi efectuat ilegal transferurile fotbaliştilor Ionel Ganea şi Lucian Sânmartean, creând un prejudiciu statului, şi unor cluburi de fotbal, în valoare de 1,7 milioane dolari.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.