SPORT 18 iunie 2021

Concursul internațional de atelaje revine la Olteni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1286 vizualizări

Consiliul Județean a aprobat o serie de măsuri de sprijin, printre care și suma de 20.000 pentru organizarea evenimentului 

Terenul de atelaje din satul Olteni, din Bodoc, va găzdui, în 2 – 4 iulie, o nouă ediție a Concursului Internațional de Atelaje cu doi și patru cai. Și-au anunțat participarea 18 echipe până în prezent. Înscrierile sunt deschise până joi, 24 iunie. În ședința de joi, 17 iunie, Consiliul Județean Covasna a aprobat sprijinirea organizării evenimentului, printre altele, și cu suma de 20.000 de lei. 

Președintele CJ Covasna a precizat în plenul ședinței că a confirmat participarea și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák. Ulterior, într-o conferință de presă, el a spus și că ministrul Agriculturii din Ungaria va fi prezent la eveniment. 

Anul ăsta deja, pandemia ne dă posibilitatea să organizăm aceste concursuri. S-au înscris deja 16 atelaje cu doi cai și două atelaje cu patru cai. Este vorba despre un campionat național și un concurs internațional. Ne-a promis participarea și domnul ministru al Sportului și Tineretului, domnul Novák Eduard. Și desigur, organizăm împreună cu Federația Ecvestră. Vrem să acordăm un sprijin financiar de 20.000 de lei, într-o asociere cu Federația Română Ecvestră și comuna Bodoc”, a spus în prezentarea proiectului, în plenul ședinței, președintele CJ. 

Tamás Sándor a amintit totodată și că în satul Olteni este singura pistă de rang internațional din România. 

Pe lângă suma de 20.000 de lei, conform hotărârii adoptate joi în unanimitate, Consiliul Județean pune la dispoziție pentru acest eveniment, „pe durata desfășurării competițiilor sportive, în calitate de coproprietar în cota de ½, terenul de 36.388 mp, „grădină (fâneață)”,(...), liber de orice sarcini, amenajat cu loc de parcare pentru autovehiculele participanților la competițiile sportive” și „asigură scenă cu instalație de sunet și lumini pentru desfășurarea competițiilor sportive; asigură asistență medicală pe durata desfășurării competițiilor sportive; asigură cazarea și hrana arbitrilor internaționali; asigură 20 de bucăți de adăposturi pentru cai”. 

Primarul comunei Bodoc, Fodor István, a spus joi, pentru Observatorul de Covasna, că anul acesta, din cauza pandemiei, evenimentul nu este organizat în cadrul zilelor comunei, deci nu vor fi concerte, dar se vor organiza câteva activități pentru copii, printre care atelier de desen și călărie cu ponei.  

Vor fi acolo și câțiva comercianți cu mâncare și băutură, ne-a mai spus primarul. Accesul vizitatorilor va fi gratuit. 

Sunt așteptați participanți din România, din zone ca Sâmbăta, Beclean, Arad, Maramureș, Ploiești și nu numai, dar și din Ungaria. 

Aceasta este al patrulea eveniment național și internațional de atelaje organizat la Bodoc. Primul a avut loc în 2017, ocazie cu care s-a și inaugurat terenul din Olteni.  

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.