SPORT 28 ianuarie 2011

Concurs de schi pe noua pârtie întorsureană

de Andreea Dabija Kelemen | 197 vizualizări
Clubul Elevilor din Întorsura Buzăului, Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe în colaborare cu asociaţiile non-profit care s-au ocupat de amenajarea pârtiei întorsurene de pe Dealul Taberei au organizat ieri un interesant concurs de schi. Au fost înscrişi peste 70 de concurenţi din 21 de judeţe, printre care Constanţa, Iaşi, Cluj, Mureş sau Brăila. Schiorii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au trebuit să treacă prin

Clubul Elevilor din Întorsura Buzăului, Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe în colaborare cu asociaţiile non-profit care s-au ocupat de amenajarea pârtiei întorsurene de pe Dealul Taberei au organizat ieri un interesant concurs de schi.

Au fost înscrişi peste 70 de concurenţi din 21 de judeţe, printre care Constanţa, Iaşi, Cluj, Mureş sau Brăila. Schiorii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au trebuit să treacă prin patru probe - slalom, slalom uriaş, coborâre şi traseu aplicativ.

Aceştia au fost cronometraţi cu ajutorul unui dispozitiv modern care înregistrează timpul de la plecare şi cel de la linia de sosire. Vremea însorită a ţinut cu oranizatorii, temperatura nu a scăzut mai mult de minus 7 grade Celsius. Festivitatea de premiere va avea loc în decursul acestei zile, după ce clasamentul final va fi stabilit.

Pârtia cu teleschi de la Întorsura - un vis împlinit

Pârtia este amenajată aproape de centrul oraşului la iniţiativa mai multor asociaţii non-profit, iar investiţia se ridică la aproximativ 40.000 de euro. Membrii asociaţiilor au lucrat din greu vreme de mai multe săptămâni la pregătirea şi amenajarea pârtiei şi teleschiului.

Pârtia va fi deschisă tuturor doritorilor după ce documentele tehnice vor fi finalizate. Cosmin Radu, unul din membrii asociaţiilor care se ocupă de pârtie, a precizat că aceasta va fi deschisă tuturor iubitorilor acestui sport, numai că deocamdată nu vor putea fi închiriate echipamente, din lipsa fondurilor. Amenajarea unui centru de închiriere, iluminatul pârtiei, achiziţionarea de tunuri de zăpadă, fac parte din viitoarele proiecte dorite de membrii asociațiilor implicate.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.