SPORT 12 iunie 2013

Codrea Árpád – sportivul care nu se dă bătut

de Székely Emőke | 710 vizualizări

Tânărul practicant de duatlon și mountain bike are o ambiţie de fier 

A absolvit anul acesta Grupul Școlar „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, iar zilele acestea dă Bac-ul. Pe lângă examen, Codrea Árpád se gândește însă la concursurile de duatlon și mountain bike la care va participa în acest sezon. Nu e simplu, pentru că Árpád nu are nici sponsori, nici antrenor, nici bani. Cu toate acestea speră într-un viitor mai bun, are o ambiție de fier și spune că nu se dă bătut. Despre toate acestea ne-a povestit în cadrul unui interviu.

– Árpád, am vorbit cu tine în urmă cu un an. Pe atunci ne-ai spus că ai nevoie de o bicicletă. Ce s-a întâmplat?

– Din păcate bicicletă nouă nu am nici de atunci. Merg la concursuri cu bicicleta veche, care nu numai că este mult mai grea decât cele cu care concurează colegii mei, dar are tot felul de defecte. Mai mereu se strică ceva la ea, așadar este greu. Din păcate asta e viața, degeaba am scris mailuri la toate firmele de specialitate, nici nu mai primesc răspuns.

Codrea Arpad 2013 - 2

– Care crezi că este motivul pentru care este atât de greu să găsești un sponsor?

– Sincer nu-mi dau seama. Deja și mama spune că este incredibil ca după atâția ani să nu găsesc pe nimeni care să mă ajute. Concurez la fiecare sfârșit de săptămână și obțin rezultate destul de bune. Am medalii de la campionate naționale și de la multe alte concursuri. E adevărat, am mai primit prin proiect câte ceva de la Primăria Sfântu Gheorghe, însă acești bani nu îmi ajung decât pentru câteva taxe de înscriere. Dacă mi se cer rezultate, am și rezultate. La sfârșitul săptămânii trecute, de exemplu, am participat la un maraton în Ploiești, unde din 404 participanți am terminat pe locul 16. Rezultatele ar fi și mai bune dacă aș avea alte condiții, sunt sigur de acest lucru.

– Ce costuri presupune duatlonul sau mountain bike-ul?

– La fiecare concurs există taxe de înscriere, plus că îți trebuie bani pentru deplasare, cazare, masă. Bine, eu nu cheltuiesc foarte mult pe cazare și masă, încerc să caut pensiuni ieftine și îmi aduc sendvișuri de acasă. Nu mă plâng. În cazul în care termin pe podium, este bine, că iau un premiu din care scot cheltuielile, dar dacă nu… asta e. Pentru rezultate mai bune aș avea nevoie și de suplimente alimentare, de vitamine, care sunt scumpe. Am pățit nu o dată că ar fi trebuit să trag de mine la un concurs sau altul, și nu am putut pentru că am avut cârcel în picior. Aici intervine importanța suplimentelor.

– Cu cine te antrenezi? Cât te pregătești?

– Mă pregătesc singur. Nu am antrenor, mai demult m-am antrenat cu domnul profesor Mircea Buhlea, acum însă alerg singur. Mă antrenez zilnic pentru că îmi place ce fac, iubesc ce fac și voi merge în continuare înainte cu speranța că într-o bună zi voi fi și eu membru într-o echipă, voi avea atât echipament performant, cât și persoane în spatele meu care vor avea ca scop îmbunătățirea rezultatelor mele.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.