SPORT 26 mai 2009

Centru Naţional Olimpic la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 917 vizualizări
Potrivit deputatului Horia Grama, această variantă ar fi mult mai potrivită în comparaţie cu trecerea bazei sportive şi a CSM în subordinea municipalităţii

Liderul social-democraţilor din judeţ, deputatul Horia Grama, este de părere că baza sportivă a Clubului Sportiv Municipal (CSM) ar trebui să devină Centru Naţional Olimpic pentru pregătire şi pentru sportivii de înaltă performanţă, în loc să treacă în subordinea autorităţilor locale aşa cum se doreşte. Potrivit lui Horia Grama, pe de o parte primarul Antal Arpad se plânge că nu este suficientă

Potrivit deputatului Horia Grama, această variantă ar fi mult mai potrivită în comparaţie cu trecerea bazei sportive şi a CSM în subordinea municipalităţii

Liderul social-democraţilor din judeţ, deputatul Horia Grama, este de părere că baza sportivă a Clubului Sportiv Municipal (CSM) ar trebui să devină Centru Naţional Olimpic pentru pregătire şi pentru sportivii de înaltă performanţă, în loc să treacă în subordinea autorităţilor locale aşa cum se doreşte.

Potrivit lui Horia Grama, pe de o parte primarul Antal Arpad se plânge că nu este suficientă descentralizare, dar pe de alta achiziţionează tot felul de active care presupun costuri şi „este obsedat” de problema Sălii Sporturilor şi a bazei sportive, care de asemenea presupune cheltuieli de aproximativ 1,4 milioane de lei anual.

„Am depus o interpelare la Ministerul Sportului pe această temă. Cred că este în beneficiul municipiului şi al judeţului să avem un Centru Olimpic cu posibilităţi de dezvoltare, de investiţii, care să atragă echipe, sportivi. Urmează să se decidă la nivelul Guvernului, vor fi în ţară 10 centre olimpice care în următorii ani vor beneficia de investiţii serioase pentru modernizarea lor. Între aceste centre este propusă şi baza şi Clubul Sportiv Municipal din Sfântu-Gheorghe. Nu înţeleg care ar fi interesele oraşului de a avea un centru care să beneficieze de investiţii serioase, pe care municipiul din resursele pe care le are nu le-ar putea face“, a spus Grama. El a amintit că sala nouă de sport din strada Vânătorilor, din proprietatea oraşului, nici parchet nu are, iar în urmă cu câţiva ani municipalitatea n-a fost în stare să plătească nici partea ei pentru pista de alergare de la Stadion.

Investiţiile la care face referire deputatul PSD de Covasna în privinţa clubului sportiv, din banii Guvernului, sunt o sală de sport pentru pregătire, care s-ar construi lângă terenurile de tenis de la Piaţă, sau un bazin semiolimpic cu o adâncime de 25 de metri lângă baza sportivă.

Potrivit preşedintelui PSD Covasna, în cazul în care Sala ar trece la autorităţile locale, aceste investiţii ar fi anulate, iar Primăria ar avea şi mai multe cheltuieli.

Grama a ţinut să-i amintească primarului din Sfântu-Gheorghe, care afirma că promisiunile miniştrilor care au venit în judeţ nu prea s-au îndeplinit, că în contextul perioadei de criză şi a resurselor financiare existente, banii primiţi de Covasna sunt în mod corect repartizaţi, proporţional cu ponderea judeţului în ţară şi cu posibilităţile prezentului.

Primarul Antal Arpad a ridicat de mai multe ori problema trecerii Sălii Sporturilor şi a CSM în subordinea municipalităţii, considerând că este normal ca aceasta să fie administrată de oraş.

Consiliul Local a şi aprobat iniţierea demersurilor legale în vederea trecerii fără plată din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor în domeniul public al municipiului Sfântu-Gheorghe şi administrarea Consiliului Local a Clubului Sportiv Municipal şi a bazei materiale sportive.

Proiectul CL se referă la sala de sport cu 1.050 de locuri, teren de handbal, cămin sportiv cu 71 de locuri, cantină cu 56 de locuri, două terenuri de fotbal cu gradene, case de bilete, plus birourile, anexele şi terenurile aferente.

Potrivit celei mai recente declaraţii a primarului pe această temă, semnalele din partea ministerului cu privire la predarea sălii sunt că „urmează”, dar deocamdată nu a fost stabilit nimic.

Ana Sidon

Teme articol: PSD CSM stadion
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
andra, 26 mai 2009
Ce frumos ar fi ... :D
cristi din Bucuresti, 26 mai 2009
Corecta observatia ref. la "adancimea " bazinului. Nu spuneti in articol nimic despre patinoarul artificial (nu stiu daca este localizat in acelasi copmlex) care poate fi o reala investitie in citeste integral
ziarist, 26 mai 2009
mei cipri...daca ei vor sa-l faca cub cu latura de 25 m ce te bagi..
cipri, 26 mai 2009
bazin semiolimpic inseamna 25m lungime nu adancime...:)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.