SPORT 13 august 2021

Cel mai mare festival din județ închinat sportului revine la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1011 vizualizări

Autoritățile locale vor finanța evenimentul cu 120.000 de lei 

Primăria Sfântu Gheorghe va finanța cu 120.000 de lei evenimentul Zilele Sportive 2021, care va avea loc în perioada 24-26 septembrie a.c. în reședința județului Covasna. Joi, într-o ședință extraordinară, o hotărâre în acest sens a fost aprobată de Consiliul Local.

Hotărârea prevede condițiile unui contract, încheiat astfel între Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația Club Sportiv „Equites”, organizatorul evenimentului. 

Printre obligațiile prevăzute în documente se arată faptul că și organizatorii trebuie să contribuie, la rândul lor, cu suma de 12.000 de lei. 

În cadrul evenimentului vor fi activități în mai multe locații din oraș, printre care Piața Libertății din centrul orașului, Sepsi Arena, prin cele două săli de sport, patinoar și chiar în parcare, sala de sport din strada Vânătorilor, stadionul Sepsi OSK, bazinul de înot, Liceul „Puskás Tivadar”, Colegiul Național „Mihai Viteazul” sau chiar pe drumul spre Ilieni, unde va fi un concurs de automobilism în ultima zi a festivalului. În ceea ce privește sporturile, se pare că participanții la activități vor avea din ce alege, pentru că vor fi cuprinse o gamă largă, de la fotbal, baschet, handbal, înot, ciclism, dans, șah, până la zumba, kangoo jumps, scafanderie, squash, karting, călărie și multe altele. 

Potrivit programului evenimentului, în cadrul acestuia vor fi organizate concursuri, campionate şi prezentări în diferite ramuri de sport, expoziții, demonstrații și concerte organizate în vederea atragerii la mișcare în aer liber, respectiv de a oferi programe interesante şi atractive în vederea practicării unui stil de viață sănătos. Având în vedere faptul că sprijinirea sportului reprezintă o sarcină importantă și esențială, fiind vorba de un eveniment de interes public local de mare anvergură, al cărui grup țintă sunt locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe, colaborarea unității administrativ teritoriale a mun. Sfântu Gheorghe ar fi oportună în sensul sprijinirii Asociației Club Sportiv „Equites”, în organizarea acestui eveniment cu o finanțare în cuantum de 120.000 lei din bugetul local, propun Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, adoptarea unei hotărâri cu privire la încheierea unui contract de asociere între Municipiul Sfântu Gheorghe și Asociația Club Sportiv „Equites”, în vederea organizării evenimentului „Zilele Sportive Sfântu Gheorghe 2021”, Ediția a XIV-a, în perioada 24-26 septembrie 2021”, se arată în referatul de aprobare cuprins în hotărârea de CL, semnat de primarul Antal Árpád. 

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe este un eveniment care va ajunge anul acesta la a 14-a ediție.

La ediția din 2019 s-au mișcat, au concurat pe durata a 3 zile aproximativ 3.000 de persoane în 90 de programe sportive, în 50 de ramuri sportive. Numărul spectatorilor s-a ridicat la 4.000”, se arată în cererea de finanțare depusă de Asociația „Equites”. 

Anul trecut, evenimentul a fost anulat din cauza situației pandemice. 

Tot anul trecut, Zilele Sportive a obținut locul I la categoria „Evenimente sportive”, premiu decernat în cadrul Galei Visit Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.