SPORT 23 ianuarie 2021

Cel mai cald mesaj de iubire, transmis de oamenii reci...de zăpadă

de Iulia Drăghici - Taraș | 3445 vizualizări

Implicarea în campania fanilor Sepsi OSK i-a uimit până și pe inițiatori  

Tribunele stadionului Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe nu au mai fost goale la partida de sâmbătă, unde echipa gazdă a înfruntat-o pe Astra Giurgiu. Sute de suporteri de zăpadă au ocupat locuri pe scaunele rămase părăsite din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Acesta a fost un semnal din partea suporterilor prin care au afirmat cu fapte, nu doar cu vorbe: „Suntem alături de voi!”, „Nu v-am uitat!”, „Vă iubim!”. Victoria categorică, 4-1, obținută de echipă covăsneană a încununat așa cum se cuvine succesul acestei acțiuni.

Am o bucurie enormă în inimă, fiindcă băieții au făcut totul, tot ce am cerut eu și ce au cerut suporterii, prin gestul lor extraordinar, de a veni cu inima și sufletul alături de echipă, chiar și prin fapte, cu cei 230 de oameni de zăpadă pe care i-au făcut. Chiar i-am numărat. Eu cred că suporterii au primit răsplata cu meciul ăsta extraordinar, făcut de toți jucătorii care au intrat astăzi pe teren”, a declarat sâmbătă, pentru Observatorul de Covasna, finanțatorul Sepsi OSK, Diószegi László.

Reprezentantul galeriei Sepsi OSK, Nagy Lázár József, ne-a spus cu puțin timp înainte de începerea meciului că implicarea comunității din jurul echipei în această campanie le-a depășit orice așteptare. Totul a început de la o idee interesantă, care s-a transformat într-un adevărat fenomen, acoperit de oameni din tot orașul, chiar și din afara lui, precum și de presa națională.

„Nu am cifre exacte, dar din ce am numărat au fost joi și vineri în jur de 500 de familii, care au lucrat la 200 și ceva de oameni de zăpadă. A venit aseară un camion din Cernat, care a adus oameni de zăpadă. Vă dați seama? Tocmai din Cernat!  Mi se pare extraordinar, mai ales că această campanie a reușit să adune la un loc nu doar fanii echipei, ci și oamenii din oraș și din alte localități. Au fost maghiari, au fost români, copii, bătrâni. Asta mi s-a părut extraordinar și  înseamnă că această echipă este foarte iubită”, ne-a spus reprezentantul galeriei Sepsi OSK, Nagy Lázár József.

Tot acesta a precizat că deși este mai silențioasă decât suporterii în carne și oase, galeria de zăpadă care a vegheat sâmbătă meciul este foarte diversă, ceea ce înseamnă că oamenii au folosit din plin și creativitatea. S-au folosit tricouri cu mesaje, bluze, salopete, pancarte, măști medicale, căciuli, fulare, ochelari de soare, nasturi, dopuri, steaguri, morcovi, mături, găleți și câte și mai câte. Ce au avut în comun toate? Culorile alb-roșii, dar și mult entuziasm din partea creatorilor.

N-am altceva ce să zic, decât că suntem foarte bucuroși că a fost un succes nesperat, imens şi încă o dată am arătat că galeria noastră este unică, am mobilizat peste 450 de oameni şi am atins scopul nostru, să transmitem că suntem lângă echipă”, ne-a spus un alt fan dedicat al echipei, Berkeczi Tibor, care a punctat și că, în fotbal, galeria are un loc foarte important.

Cea mai tare galerie din țară

Ideea acestei acțiuni a pornit de la managerul Teatrului Andrei Mureșanu, Anna Maria Popa, la rândul ei suporter înfocat, căreia pandemia i-a „furat” șansa de a-și susține echipa de suflet la meciuri din tribune.

Ideea mi-a venit meciul trecut când frustrarea că nu pot fi pe stadion a depășit un anumit prag. Mi-am imaginat atunci oameni de zăpadă pe stadion care să ne țină locul și să transmită cât mai vizibil susținerea noastră jucătorilor noștri. L-am sunat pe colegul suporter și prietenul Nagy Lázár József și l-am întrebat dacă nu ar fi fain să mergem să facem noi niște oameni de zăpadă înainte de meci. Din acel moment, ceea ce era o idee simplă aruncată în joacă, a fost preluată și dezvoltată de grupul de suporteri la nivelul de acum. Ceva senzațional! Când am visat acest moment nu mi-aș fi putut imagina vreodată cât de departe și cât de frumos poate fi dezvoltată o întreagă campanie pornind de la această idee. Sunt foarte mândră de prietenii mei, de galeria de suporteri! Reușita acestei campanii este în totalitate meritul lor. Este doar încă o dovadă a faptului că Szekely Legio este cu adevărat cea mai tare galerie din țară! Hajra, Sepsi OSK!”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Anna Maria Popa.

În același context, Nagy Lázár József ne-a spus și că această acțiune, dar și multe altele, cum ar fi campaniile umanitare sau faptul că nu răspund provocărilor venite de la alte galerii, arată că suporterii Sepsi OSK sunt deosebiți, că manifestă o altă atitudine, hotărâtă, dar nu agresivă, față de fotbal, club, conducerea clubului și tot ce ține de echipa lor de suflet.

Dor de stadion

Chiar dacă au fost și persoane care nu au putut lua parte efectiv la etapa de construire a oamenilor de zăpadă, au fost și fani ai echipei care au profitat de eveniment chiar și numai pentru a face o vizită la stadion, care să mai aline din dorul de meciuri și de atmosfera de sărbătoare pe care o aducea în oraș fiecare partidă.

Noi am intrat joi pe stadion de curiozitate și am văzut în tribună acei omuleți deja construiți, pe care i-am fotografiat ca amintire. Noi am fost pe grabă și nu am rămas să și construim omul nostru, dar susținem echipa din suflet, mai ales băiatul meu, care va urmări astăzi meciul, ca de fiecare dată”, ne-a spus Cristina.

Diószegi László: „Fotbalul te răsplătește, dar te și pedepsește”

Încă dinainte de meci, patronul clubului, Diószegi László, s-a declarat impresionat de acțiunea fanilor.

Sunteți fantastici! Ați dovedit, încă o dată, că avem cei mai buni suporteri din lume! Vă mulțumesc că sunteți alături de noi!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, finanțatorul OSK, iar în discursul său de încurajare dinainte de meci, le-a spus jucătorilor să îi răsplătească pe fanii echipei cu o victorie. „Suporterii sunt alături de noi! După cum vedeți, au făcut un lucru extraordinar de bun. Asta cer și de la voi, să jucați cu sufletul și cu inima, fiindcă împreună suntem un grup extraordinar și nu putem să fim învinși. Împreună învingem! Să nu vă gândiți la nimic, decât la colegii voștri, care unul e în spital și alții acasă în pat și la minunații noștri suporteri, să dați totul pe teren!. (...) Haideți să arătăm că nu degeaba am ajuns pe locul 4. Uniți învingem!”, a transmis Diószegi László.

Gestul suporterilor nu a fost întâmplător, pentru că a venit ca sprijin într-un moment foarte dificil prin care trece echipa. După meci, patronul a declarat că problemele de lot i-au dat mari emoții, însă că dăruirea de care au dat dovadă jucătorii care au intrat pe teren a fost dovada clară că „fotbalul te răsplătește, dar te și pedepsește”.

Am avut emoții extraordinar de mari. 13 jucători au lipsit și din păcate o să mai lipsească încă 10 zile cel puțin. O să avem trei meciuri în 10 zile și acum începe calvarul. Eu am încredere în băieții care au rămas și acum au dat dovadă de caracter. (...) Astăzi au dat totul pe teren. (...) Le transmit suporterilor să aibă răbdare, pentru că nu întotdeauna putem să câștigăm. Fotbaliștii sunt și ei oameni. E super solicitant să joace patru meciuri în 12 zile. Unul a trecut, dar mai rămân trei meciuri. Să nu se aștepte că o să le câștigăm pe toate, dar un lucru pot să îi asigur: toți jucătorii care intră pe teren o să își dea, între ghilimele, viața pentru acest club, pentru această echipă și pentru suporteri. Deja e un lucru bineștiut, a fost la noi un om înțelept, bătrân, care ne-a spus că fotbalul te ridică, dar te și coboară. Astăzi am văzut exact asta: că dacă jucătorii își dau silința, fotbalul te răsplătește și dacă intri pe teren, că meciul e câștigat, te pedepsește. Cum a făcut echipa adversă”, a mai declarat patronul Sepsi OSK.

Ca de obicei, și la meciul de sâmbătă au fost suporteri care au urmărit partida prin geamurile apartamentelor lor din blocurile din împrejurimi și alții care s-au aflat în jurul gardurilor stadionului.

Pe ecranele TV ale microbiștilor din toată țara au putut fi văzuți „fanii” alb-roșii încremeniți pe scaunele din tribune și prin aceștia devotamentul și statornicia fanilor OSK. Oamenii de zăpadă nu au scăpat nici privirii comentatorului, care a făcut unele referiri la ei pe parcursul partidei.  

Chiar dacă timpul și vremea caldă le vor veni de hac suporterilor de nea, un lucru rămâne veșnic: dragostea suporterilor pentru Sepsi OSK. În plus, nu mai e nicio îndoială, dacă a fost vreodată, că momentul în care se vor redeschide stadioanele este unul foarte așteptat.

Mai multe imagini cu oamenii de zăpadă, pe pagina de Facebook Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.