SPORT 22 aprilie 2024

Când se deschide primul skatepark din județ? Prima zi, accesul e gratuit

de Iulia Drăghici - Taraș | 730 vizualizări

Primul skatepark din județul Covasna, unul dintre cele mai moderne din Transilvania - potrivit autorităților locale, își deschide, oficial, porțile, miercuri, 1 mai, de la ora 11:00. La eveniment vor fi prezenți skateri şi bikeri profesionişti din Sfântu Gheorghe, dar şi invitaţi din alte judeţe. În prima zi, accesul este gratuit. După aceea, biletul de intrare va costa până la 24 de lei. 

Cei care vor participa miercuri, de la ora 11:00, la deschiderea parcului construit de Primăria Sfântu Gheorghe în spatele Sălii Sporturilor din Simeria, de lângă stadionul municipal, vor putea asista și la demonstraţii din partea profesioniștilor invitați. 

Autoritățile spun că Sepsi Skatepark este „unul dintre cele mai moderne parcuri de acest gen din Transilvania” și „o investiție foarte necesară, pentru că tinerii din oraș nu aveau o infrastructură adecvată pentru practicarea acestor tipuri de sporturi extreme”. 

Detalii despre acces 

Cu această ocazie, primăria informează că din 2 mai programul de funcționare al skatepark-ului este zilnic între orele 9:00-22:00. 

„Accesul în complexul Sepsi Skatepark se va face din parcarea de pe strada Vânătorilor, în spatele sălii mici de sport. 

Pe 1 mai programul începe la ora 11:00, intrarea fiind gratuită pentru toată lumea. 

Din 2 mai, programul va fi zilnic între orele 9:00-22:00, iar biletul de intrare va costa 24 lei preţ standard, 12 lei pentru posesorii de Card Sepsi valabil, şi 6 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase. 

De asemenea, copiii sub 18 ani vor plăti 16 lei preţ standard, 8 lei cu Card Sepsi valabil, şi 4 lei cu card pentru familii numeroase. 

Adulţii care însoţesc copiii nu vor plăti bilet de intrare şi vor avea acces doar în zona de relaxare.

IMPORTANT! Accesul pe elementele din cadrul skateparkului este permis doar cu echipament de protecţie (cască, genunchiere, cotiere). Facem un apel la utilizatorii skateparkului să citească şi să respecte regulamentul complexului afişat la faţa locului, astfel încât să fie evitate pe cât posibil accidentările şi incidentele de orice natură”, se arată în comunicatul de presă trimis luni. 

Investiția în construirea acestui parc a costat aproximativ 5 milioane de lei, finanțare din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

„Skateparkul a fost realizat din beton acoperit cu un strat suplimentar de beton sclivisit, foarte durabil și rezistent la uzură, suprafață pe care au fost montate bare, elemente din metal, beton și lemn, și elemente de tip „quarter pipe”, „half pipe”, sau „spine”, pistele fiind realizate în 3 trepte de dificultate, respectiv pentru începători, intermediari și avansați, iar odată deschis va putea găzdui chiar și competiții internaționale.

În plus, au fost amenajate trasee pentru trotinete, skateboard sau role, un pumptrack, dar și bănci, zone de odihnă şi toalete”, a mai informat primăria. 

Inaugurarea skatepark-ului s-a lăsat așteptată, pentru că inițial a fost anunțată pentru august și apoi septembrie anul trecut. 

Tot în 2023, calitatea lucrărilor a fost pusă la încercare în câteva rânduri, când vântul puternic a scos din pământ parasolarele. Autoritățile au spus atunci că lucrarea nu va fi recepționată și nu se va da în folosință până nu se găsește o soluție durabilă și sigură din partea proiectantului și a constructorului. 

Totuși, nu acesta este neapărat motivul pentru care s-a decalat termenul de finalizare al lucrărilor. Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba ne spunea, vara trecută, că o investiție suplimentară la utilități a fost cauza principală. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.