SPORT 6 decembrie 2022

Campionatul Mondial se apropie de faza sferturilor de finală

de Marius Raczek | 424 vizualizări

La Campionatul Mondial de fotbal care se desfășoară în Qatar s-au disputat deja partidele din faza grupelor, dar și patru întâlniri din optimi, o serie de jocuri cu multe evenimente și surprize, în același timp.

Probabil, „marea dramă” a competiției a fost eliminarea prematură a Germaniei, pe marginea căreia s-a scris mult. Desigur, ținta a fost acel gol marcat de Japonia, cu balonul jucat, sau nu, regulamentar, niponii revenind de la 0-1 pentru un 2-1 care i-a dus în optimi. Germania a fost, totuși, eliminată pe mâna ei, cum s-ar spune, căci, în condițiile în care nu și-ar fi complicat partida cu Costa Rica, Spania ar fi fost nevoită să forțeze. Dar așa s-a scris istoria trupei lui Flick, Germania fiind pentru a doua oară consecutiv eliminată încă din faza grupelor.

Nici Belgia, medaliată cu bronz ediția trecută, nu a putut să depășească prima fază a competiției. Cu un joc steril și o ratare uriașă a lui Lukaku, Croația a menținut scorul de 0-0, care încă de la primul fluier al arbitrului îi asigura calificarea. Marea câștigătoare a grupei a fost Maroc, care a devansat atât vicecampioana mondială en-titre, Croația, cât și, așa cum spuneam, medaliata cu bronz din 2018, Belgia.

În Grupa G, Brazilia și Elveția au ocupat primele două poziții, calificându-se în optimi. Brazilia, învinsă în ultimul meci de Camerun, dar fără implicații în ecuația calificării, Elveția, după o partidă dramatică cu Serbia, pe care a învins-o cu 3-2. Sârbii au revenit de la 0-1, dar Embolo și Freuler au tranșat victoria Elveției. Și în Grupa H ocupanta primei poziții, Portugalia, a terminat cu o înfrângere, Coreea de Sud fiind beneficiara victoriei care a dus-o în optimi. Uruguay a câștigat cu Ghana, dar Valverde și Cavani au fost depășiți la golaveraj de echipa care în primul 11 are cinci de Kim.

Cele patru partide din faza optimilor, disputate până acum, au confirmat calculele hârtiei, Țările de Jos, Argentina, Franța și Anglia fiind deja în sferturi. Țările de Jos vor întâlni Argentina, o partidă de tradiție la Campionatul Mondial, iar Franța se va duela cu eterna rivală Anglia pentru un loc în semifinale.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.