SPORT 14 iulie 2022

Calificarea în Play-Off, un obiectiv realist pentru Sepsi OSK

de Marius Raczek | 852 vizualizări

Ieri a avut loc o conferință de presă, la care au participat Diószegi László, Hadnagy Attila și Cristiano Bergodi, cei trei vorbind atât despre sezonul trecut, cât și despre obiectivele pentru sezonul care va urma și în care se dorește calificarea în Play-Off-ul Superligii.

Patronul clubului, Diószegi László, a deschis discuția făcând referire la sezonul 2021-2022: „Începutul de sezon a fost un dezastru, dar am terminat pe poziția a șaptea, un loc bun, cireașa de pe tort a fost Cupa României, iar Supercupa un bonus. Inițial, obiectivul a fost ocuparea locurilor 1-6 și implicit calificarea în Play-Off, dar debutul ne-a împiedicat să-l atingem. Venirea lui Cristiano Bergodi a schimbat fața echipei prin practicarea unui fotbal frumos, Sepsi OSK devenind o echipă de temut. Meritul este al tuturor, și să nu-l uităm pe Leo Grozavu care are meritele sale, dar mai ales jucătorii care au contribuit la rezultatele obținute. Trebuie să adaug aici și suporterii, privați timp de doi ani din cauza pandemiei de prezența pe stadion, care au revenit și au susținut frenetic echipa.” În privința viitorului: „Consider că am făcut șase transferuri bune, ultimul chiar acum cinci minute (n.r. Jonathan Rodriguez), și sper ca aceștia alături de ceilalți jucători să contribuie la atingerea obiectivului pentru noul sezon. De asemenea, consider că și noul stadion, în care sper să jucăm cât mai multe meciuri cu casa închisă, va contribui la evoluția echipei.

Întrebat de reporterul Observatorul de Covasna referitor la Ordinul ministrului sportului care dorește să reglementeze ponderea jucătorilor români într-o echipă, Diószegi László a declarat: „Încă nu știm dacă se va pune în practică (n.r. Ordinul). Pe noi nu ne afectează. Trebuia însă gândită această inițiavă din perspectiva tuturor echipelor, iar termenul de implementare să nu fie atât de scurt, ci în 2-3 ani. Altfel, din perspectiva echipei naționale, este o inițiativă bună.” La alte două întrebări venite din partea Observatorul de Covasna, legate de persoana antrenorului Cristiano Bergodi, respectiv de o eventuală tentativă de a ataca titlul național, Diószegi László a spus: „Fiecare antrenor a avut rolul său la Sepsi OSK. Pe Cristiano Bergodi îl recomandă calmul, modestia, caracteristici care se pliază pe filosofia clubului. Mai mult, Bergodi are în spate o carieră de 22 de ani în antrenorat. Când l-am ales nu am stat prea mult pe gânduri, l-am sunat și în zece minute am bătut palma. În ceea ce privește titlul... Consider că obiectivul realist este calificarea în Play-Off. Normal că toți ar declara că își doresc titlul. Ne cunoaștem limitele, ne cunoaștem adversarii. Sunt trei echipe puternice, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Dacă am reuși să depășim una din ele și să ne clasăm pe podium, ar fi foarte bine pentru noi.”

În încheierea declarațiilor sale, Diószegi László a făcut referire și la capitolul copii și juniori: „Vreau să menționez și rezultatele obținute la copii și juniori. Categoria de vârstă U17 a disputat semifinalele Cupei României, iar la U19 am disputat finala. Munca de aproximativ 7-8 ani începe să dea roade. Și chiar am o veste bună, astăzi am adus un nou antrenor la Academie. El este nimeni altul decât Valentin Suciu, cel despre care putem spune că s-a întors acasă, aici unde s-a făcut remarcat.

Declarațiile oferite celor prezenți de către antrenorul Cristiano Bergodi au fost pe aceleași coordonate cu ale patronului: „În primul rând, vreau să mulțumesc clubului că pe 11 octombrie am avut șansa să semnez cu Sepsi OSK, un club serios, un mediu extraordinar și cu o conducere serioasă. Nu în ultimul rând mulțumesc suporterilor care vin în număr mare la meciuri.” Referitor la sezonul 2021-2022, antrenorul italian a declarat: „Nu am început chiar bine, dar apoi am găsit soluția pentru a regla echipa și am terminat pe primul loc în Play-Out, deși am avut concurență serioasă. Apoi, prin câștigarea Cupei României, am scris istorie, și ne-am gândit la Supercupă ca la un bonus. Iar Supercupa a început cu un gol primit rapid, meritul fiind al jucătorilor că nu s-au demoralizat. De asemenea, trebuie remarcat aportul celor doi jucători noi, care au și marcat. Sper ca această euforie să nu influențeze startul în noul sezon.

Întotdeauna pentru o echipă cel mai greu meci este cel care urmează, iar Cristiano Bergodi deja se gândește la acesta: „Vom avea un meci foarte greu la Craiova. Desigur, ei vor dori să-și ia revanșa pentru eliminarea din Cupa României. Au un lot care nu a suferit prea multe modificări, dar au un antrenor nou, în persoana lui Bálint László, un antrenor bun, pe care l-am cunoscut din vremea când o pregătea pe UTA. Consider că avem un lot bun, cu care ne putem bate pentru Play-Off, iar apoi, în funcție de rezultate, mai putem vorbi despre alte obiective. De asemenea, ne dorim un parcurs cât mai lung în Conference League.

Pentru Sepsi OSK campionatul va începe vineri, 15 iulie, când va întâlni în deplasare pe Universitatea Craiova.

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.