SPORT 18 iulie 2023

Bronz pentru România la Campionatul European U19 de handbal feminin

de Marius Raczek | 812 vizualizări

La Campionatul European U19 de handbal feminin, care a avut loc în perioada 6-16 iulie, la Pitești, România a ocupat locul trei și a cucerit medaliile de bronz, inclusiv calificarea la Campionatul Mondial de tineret din 2024.

La acest succes al „tricolorelor” și-au adus contribuția și patru dintre componentele echipei de Junioare I a clubului Sepsi-SIC, vicecampioană națională: Denisa Pavel, Anamaria Grigore, Ana Maria Cristea și Lavinia Florea (ultimele două transferate între timp la Dunărea Brăila, respectiv CSM Deva). 

Parcursul echipei naționale a României a însumat șapte partide, dintre care cinci au fost victorii. În prima fază a grupelor, România a trecut de Islanda (41-33) și Germania (35-30), dar a fost învinsă de Portugalia (30-36). În partea secundă, grupele principale, s-au înregistrat două victorii, cu Suedia (42-32) și Elveția (41-36). Semifinalele le-au adus fața în față pe România și Ungaria, Ungaria care s-a impus cu 34-26, pentru ca apoi să câștige titlul european. Meciul de bronz a fost o revanșă cu Portugalia, de care România a trecut cu 39-32, Anamaria Grigore fiind autoarea a șapte goluri, trei reușite fiind trecute în contul Denisei Pavel.

Felicitări fetelor!

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.