SPORT 4 octombrie 2021

Bilanțul Zilelor Sportive: peste 120 de programe prezentate în 26 de locații

de Iulia Drăghici - Taraș | 795 vizualizări

Ediția a XIV-a a Zilelor Sportive, derulată în perioada 24-26 septembrie la Sfântu Gheorghe, aduce un bilanț îmbucurător în ceea ce privește promovarea sporturilor pentru o viață mai sănătoasă și activă: peste 120 de programe au fost prezentate în cadrul evenimentului în 26 de locații din reședința de județ. Mai mult, la activități au luat parte peste 3.500 de sportivi, peste 20.000 de spectatori și s-au împărțit 1.600 de medalii și 250 de cupe, respectiv 600 de tricouri personalizate. 

Evenimentul, organizat după un an de pauză din cauza pandemiei de COVID-19, a fost un succes deosebit, au spus vineri, la o săptămână după eveniment, într-o conferință de presă, coordonatorii. Asta și pentru că în organizare s-au implicat 65 de asociații sportive și peste 60 de voluntari. 

La activități au luat parte de la ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, la primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, sportiva Incze Kriszta – reprezentanta județului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ciprian Anton, șeful delegației României la Jocurile Paralimpice din Japonia și alți campioni, olimpici, reprezentanți ai diverselor ramuri sportive. 

O activitate interesantă care a fost primită cu entuziasm a fost cea din parcarea fostului Hotel Bodoc, unde zeci de asociații sportive le-au dat șansa sutelor de copii prezenți să încerce diverse sporturi și chiar să se înscrie la cursuri. 

Altfel, au fost aduse în fața oamenilor de toate vârstele sporturi pentru toate gusturile și abilitățile, de la cele mai populare, fotbal, tenis, ping-pong, la escaladă, ciclism de noapte, concurs de alergare tip spartan, șah și câte și mai câte. 

Am fost ajutați din fericire și de vremea bună. (...) Consider că am făcut pași importanți în comparație cu ultima ediție, pe care am considerat-o de asemenea reușită. Am schimbat locația și acest lucru s-a adeverit a fi o decizie foarte bună. Prin acest lucru am adus sportul mai aproape de locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe”, a declarat vineri unul dintre organizatorii evenimentului, Nemes Áron. 

Acesta a spus și că ediția viitoare va fi organizată pe același principiu, adică în cât mai multe locații din oraș, dar evenimentele principale vor fi aduse în piața centrală din Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.