SPORT 17 mai 2023

Bergodi și Păun, laureații semifinalelor Cupei României

de Marius Raczek | 8784 vizualizări

Betano, sponsorul oficial al Cupei României, a inițiat cu ceva timp în urmă, pe pagina de Facebook, un vot prin care să fie desemnați cel mai bun antrenor și cel mai bun jucător al fazei semifinalelor, câștigători fiind Cristiano Bergodi și Nicolae Păun.

După cum se știe, semifinalele Cupei României din acest sezon au fost partidele Sepsi OSK - CFR Cluj 3-0 și Universitatea Cluj - UTA Arad 1-0. La inițiativa Betano, sponsorul oficial al competiției, specialiști din cadrul Federației Române de Fotbal au nominalizat cel mai bun jucător și antrenor al fiecărei partide. Astfel, la categoria jucători lupta s-a dat între Nicolae Păun și Martin Remacle (Universitatea Cluj), la categoria antrenori Cristiano Bergodi duelându-se cu Ioan Ovidiu Sabău, tehnicianul studenților clujeni.

Motivația alegerii în cazul celor doi reprezentanți ai clubului Sepsi OSK este următoarea: Nicolae Păun (Sepsi) – Era minutul 10 al meciului de la Sfântu Gheorghe, când Păun deschidea scorul cu o lovitură de cap. Un gol care a deschis practic meciul pentru Sepsi, formație care s-a impus până la urmă cu un categoric 3-0 pentru un loc în finala Cupei. Pentru Nicolae Păun, un mijlocaș defensiv în vârstă de 24 de ani, a fost al doilea gol marcat în actualul sezon din Cupa României Betano. Jucător de bază la Sepsi, Păun mai are șase goluri marcate în sezonul regular din Liga 1. Cristiano Bergodi (Sepsi) – În vârstă de 58 de ani, Cristiano Bergodi a condus-o pe Sepsi în a doua finală consecutivă din Cupa României, competiție pe care covăsnenii au câștigat-o în premieră, în 2022. Instalat pe banca echipei din Sfântu Gheorghe pe 10 octombrie 2021, Bergodi a bifat până acum 79 de meciuri alături de Sepsi, un record personal pentru tehnicianul italian. La nicio altă echipă antrenată în carieră, Bergodi n-a stat mai mult de 61 de meciuri. În fotbalul românesc, Bergodi a mai antrenat pe FC Național, CFR Cluj, Rapid, Politehnica Iași, Steaua, ASA Tg. Mureș, FC Voluntari și Universitatea Craiova”.

Pe baza voturilor exprimate, trofeele au ajuns la Sfântu Gheorghe în posesia lui Cristiano Bergodi și Nicolae Păun. Sepsi OSK a făcut, într-adevăr, o partidă foarte bună, nu mai puțin de trei goluri marcate campioanei en-titre, iar acum se pregătește de marea finală, programată pentru data de 24 mai, pe noul stadion municipal din Sibiu, împotriva Universității Cluj.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.