SPORT 6 noiembrie 2017

Bedö Barbara laureată la concursul „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”

de Covasna Media | 635 vizualizări

Vineri, 3 noiembrie 2017, la Sala Amfiteatru a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a avut loc cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”.

La competiția de pictură și desene s-au înscris lucrări semnate de 1034 de copii care au reprezentat 130 de unități școlare, gimnaziale și liceale, din întreaga țară. Juriul, format din specialiști în arte plastice, a deliberat și a ierarhizat, pe categorii de vârstă, aceste lucrări.

În top s-a aflat și o lucrare care reprezintă județul Covasna, cea realizată de Bedö Barbara, elevă la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sf. Gheorghe. Artista noastră a obținut o mențiune, la categoria de vârstă 15-18 ani. Bedö Barbara  își exersează mâna de pictor sub supravegherea profesoarei Haszmann Julia Réka.

Un alt reprezentant al județului nostru, la această festivitate, a fost chiar prezentatorul evenimentului, Cristian Frisk, redactor inferior pe probleme de sport la Observatorul de Covasna.

Concursul Național de arte plastice ”Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” a fost organizat de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în cooperare cu Academia Olimpică Română și cu Ministerul Educației Naționale. Lucrările premiate au fost expuse într-un vernisaj în incinta Muzeului Sportului, doritorii putând să viziteze, cu titlu de gratuitate, acest edificiu și, implicit, expoziția de pictură olimpică.

Seria evenimentelor cultural-olimpice va continua, în aceeași locație, vineri, 10 noiembrie 2017, când vor fi premiați participanții la un concurs național pe tematică de jurnalism sportiv, denumit ”Un condei numit fair-play”.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.