SPORT 22 august 2019

Atleți din Kenya și Uganda la Visit Covasna Marathon

de Daniela Luca | 966 vizualizări

Alergători de toate vârstele se pot înscrie până pe 12 septembrie 

Au mai rămas 30 de zile până la startul primului concurs de maraton din județ. Organizatorii Visit Covasna Marathon, eveniment care va avea loc pe 22 septembrie în orașul Covasna, au anunțat că vor fi prezenți și atleți din țări precum Kenya și Uganda. De asemenea, a fost prelungită și perioada de înscriere până pe 12 septembrie, iar cei care vor să primească tricoul personalizat trebuie să se înregistreze până pe 30 august. 

Organizatorii evenimentului Visit Covasna Marathon au dezvăluit numele unor alergători care vor participa la concursul de alergare. Printre aceștia se numără atletul de la ASICS FrontRunner Dubai, Paul Muturi din Kenya și Ismail Ssenyange din Uganda. Scopul lor la acest maraton este să își bată recordul și să parcurgă cei peste 40 de kilometri în 2 ore și 20 de minute. De menționat este că timpul limită de parcurgere a traseului este de 6 ore și 30 de minute. 

„Mai avem o alergătoare din Egipt, Manal Rostom, și câțiva alergători din Ungaria. În rest, majoritatea celor prezenți vor fi din România, evident mulți din Sfântu Gheorghe, Covasna, dar și din alte județe, cum ar fi Cluj, sau din București”, ne-a spus organizatorul Csanád Birtalan.

Totodată, deși 22 august trebuia să fie ultima zi de înscrieri, organizatorii concursului de alergare au anunțat că cei care vor să participe vor mai avea timp la dispoziție. Astfel, cei care vor să primească tricoul personalizat în kitul de participare trebuie să se înscrie până joi, 29 august. Cei care se vor înscrie după această perioadă, 30 august-12 septembrie, nu vor beneficia de tricoul oficial al maratonului.  

Kids Race, o cursă și pentru micii alergători 

Săptămâna aceasta a fost anunțată și cursa pentru copii. Înscrierea este gratuită pentru cele trei categorii de vârstă și se va face pe loc, între 9:00 și 10:30. Premiile dulci vor fi oferite de Choco Pack. 

Copiii de grădiniță vor alerga 400 de metri, cei de clasele 0-IV, 800 de metri, iar cei de clasele V-VIII – 1.200 de metri. 

În plus, au fost anunțate și premiile bănești pentru adulți. Primele trei locuri de la categoria Individual vor primi între 500 și 1.500 de lei, iar primele trei locuri la categoria ștafetă, între 500 și 1.000 de lei. 

Participanții pot alege între Maraton, Ștafetă sau 10K

Pentru că la Visit Covasna Marathon vor putea participa atât cei cu experiență, cât și alergători începători, competiția de va desfășura pe trei probe.

Prima, cea de Maraton, de peste 40 de kilometri, va fi împărțită pe categorii de vârstă: 18-39 ani masculin, 18-39 ani feminin, 40-59 ani masculin , 40-59 ani feminin și 60+ ani masculin și feminin.

La proba de ștafetă se vor putea înscrie echipe a câte patru persoane la categoria Open masculin sau Open feminin, iar echipele mixte vor concura la categoria masculin. 

Pentru cei care nu se vor încumeta să se înscrie la Maratonul de peste 40 de kilometri, pot alege varianta mai simplă, de 10 kilometri.

Peisaje de vis la Visit Covasna Marathon

Startul se va da la campingul de la Valea Zânelor, iar organizatorii spun că traseul este unul deosebit datorită peisajului uimitor pe care îl vor putea admira participanții. Conform acestora, traseul va oferi un cadru tipic rural cu sate tradiționale, conace și castele, cum ar fi Mikes din Zăbala. 

„Startul se va da la Valea Zânelor, apoi coborâm prin centrul orașului Covasna. De acolo la Zăbala o să fie și primul punct de schimb pentru ștafetă chiar castelul Mikes din Zăbala, de unde continuăm drumul spre Tamașfalău unde o să fie un punct de hidratare la conacul Thúri-Bányai. Următorul punct de schimb o să fie la Surcea. De acolo o să continuăm spre Telechia, respectiv la Brateș o să intrăm pe Drumul Național. De acolo o să rugăm și concurenții să fie mai atenți și evident și organizatorii o să fim într-un număr mai mare. La Pachia va fi ultimul punct de schimb și evident totul se termină de unde am început, în Valea Zânelor. Acesta este traseul pentru Maraton și Ștafetă, iar cei care aleargă 10K o să coboare din Valea Zânelor până în centrul orașului Covasna. O să facă o tură în jurul parcului și vor urca înapoi”, a mai spus Csanád Birtalan.

Până pe 29 august prețul pentru Maraton individual este de 120 de lei, 300 de lei pentru Ștafetă și 90 de lei pentru proba de 10 kilometri.

Mai multe detalii despre traseul cursei, punctele de schimb pentru ștafetă, dar și alte informații pot fi vizualizate pe site-ul evenimentului marathon.visitcovasna.com. 

Organizatorii Visit Covasna Marathon sunt Asociația Fitness Tribe și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.