SPORT 24 noiembrie 2014

Artele marțiale – O lume primitoare [FOTO]

de Székely Emőke | 714 vizualizări

Proiectul „Artele marțiale – O lume primitoare”, derulat în cadrul programului Pierre de Coubertin, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului a fost un real succes la Sfântu Gheorghe. În Sala Sporturilor „Szabó Kati” au avut loc în weekend manifestări sportive ce au beneficiat de prezența a numeroase personalități din Ju Jitsu-ul românesc, precum Constantin Văcărenco 5 Dan, Doru Gălan jr. 4 Dan, Vasile Hoble 4 Dan, Cristina Oltean 3 Dan, Ovidiu Onișoru 1 Dan, Fazakas Sándor și Petru Oltean 6 Dan, acesta din urmă fiind coordonatorul zonal în cadrul proiectului, alături fiindu-i și directorul acestui proiect național, Sorin Bucur.

Scopul primordial al activităților la care au participat copii cu vârstele între 6 și 12 ani îl constituie selecția și inițierea în artele marțiale, stimularea interesului copiilor spre a practica exercițiul fizic. Lecțiile ținute de maeștri au fost prezentate metodic, atingând principalele obiective în dezvoltarea îndemânării, a concentrării, iar prin participarea la jocuri dinamice au fost antrenate capacitățile și deprinderile motrice individuale.

„Au fost prezenți copii din toate școlile din Sfântu Gheorghe, atât de naţionalitate română cât şi maghiară, iar din ţară au fost prezenţi copii din Bucureşti, Cluj Napoca și Târgu Secuiesc, aceștia beneficiind de finanțarea programului având asigurate transportul, masa şi cazarea. De menționat este faptul că toate delegațiile din ţară au plecat mulţumite, noi dorind să mulțumim tuturor celor implicaţi si prezenţi în acest proiect (antrenori, instructori, copii, părinţi), cât şi conducerii CSM, directorului George Carcadia și domnului Ovidiu Chira pentru promptitudinea și deschiderea avută în realizarea acestui proiect” – a declarat antrenorul Petru Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.