SPORT 15 decembrie 2022

Argentina, prima finalistă la Campionatul Mondial

de Marius Raczek | 511 vizualizări

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar și-a desemnat deja prima finalistă, Argentina urmând să lupte pentru cucerirea titlului mondial cu învingătoarea dintre Franța și Maroc.

Deși se anunța o partidă echilibrată, semifinala dintre Argentina lui Messi și vicecampioana mondială, Croația, a fost de fapt o dispută care s-a rupt încă din minutul 34, când sud-americanii au deschis scorul. Alvarez a insistat în careul croaților, Livakovic a intervenit neregulamentar, iar Messi a transformat penaltyul. Din acel moment, trupa lui Dalic a părut dezorientată, iar Alvarez a profitat de greșelile defensivei adverse pentru a face 2-0, la doar cinci minute distanță. În partea secundă, tot Alvarez a punctat din pasa lui Messi, și astfel Argentina s-a calificat pentru a cincea oară în finala Campionatului Mondial.

Adversara Argentinei se va stabili după disputarea celei de a doua semifinale, care le va opune pe Franța și Maroc. Dacă prezența campionilor mondiali en-titre este una firească în această fază a competiției, Marocul este marea surpriză, fiind prima echipă africană ajunsă atât de departe. Mai mult, Maroc este neînvinsă la această ediție, în faza eliminatorie printre „victimele” trupei lui Regragui numărându-se Spania și Portugalia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.