SPORT 19 iulie 2021

Aproape 15 milioane de lei, costurile pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul mic

de Iulia Drăghici - Taraș | 1793 vizualizări

Finalizarea lucrărilor la complexul multifuncțional „Stadionul mic” din municipiul Sfântu Gheorghe va costa aproape 15 milioane de lei (cu TVA), arată hotărârea adoptată de Consiliul Local în ședința extraordinară de joi. 

Reproiectarea sau realcătuirea obiectivului „Stadionul mic” a început în anul 2010. S-a derulat până în 2018 pe baza contractului de execuție încheiat, însă în anul 2018 a trebuit să reziliem acest contract din cauza unor probleme financiare. S-au mărit atunci cheltuielile cu manopera și cele cu materialele, astfel încât în condițiile legii achizițiilor publice nu am putut să continuăm cu o valoare lucrarea. Astfel, s-a relicitat efectuarea documentației DALI și a rezultat o nouă valoare, inclusiv prin niște lucrări noi care nu au fost trecute în proiectul inițial. Astfel, valorarea totală a lucrării se soldează la 14.866.125,96  de lei, care include și TVA-ul”, a spus, în cadrul ședinței de joi, 15 iulie, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Stadionul mic din cartierul Simeria – sau Teatrul de Vară cum mai era cunoscut obiectivul – a intrat în 2010 în reabilitare după mai mulți ani în care a stat în paragină și s-a degradat constant. Prin 2013, lucrările au stagnat din lipsă de fonduri, spuneau, la acea vreme, autoritățile locale, și au continuat apoi în etape. Proiectul de atunci presupunea realizarea unei clădiri multifuncționale, cu spații de antrenamente și săli de sport pentru Clubul Sportiv Școlar, dar și teren de handbal și fotbal, care mai prevedea parcări și garaje subterane. 

În 2019, primarul Antal Árpád a precizat că până atunci erau executate aproximativ jumătate din obiectivele proiectului de modernizare. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.