SPORT 4 februarie 2020

Aproape 100 de copii au dat duminică tehnologia pe sport

de Iulia Drăghici - Taraș | 1828 vizualizări

Cupa de schi „Profesor Iordan Popica” avut parte de o a patra ediție de succes 

Pârtia de schi Oprea din Valea Mare a fost duminică, 2 februarie, plină de zumzet și voioșie, aduse de cei aproximativ 100 de participanți la a IV-a ediție a Cupei de Schi „Profesor Iordan Popica”, organizată în memoria profesorului de sport din Covasna. Că evenimentul a fost un real succes au confirmat nu doar organizatorii, ci și apropiații participanților, care s-au bucurat să vadă că sportul învinge în fața asaltului tehnologiei. 

Chiar dacă vremea le-a dat mici bătăi de cap organizatorilor și participanților, concursul s-a desfășurat în condiții destul de bune. Au spus „prezent” copii, părinți și bunici atât din zona Covasna și Întorsura Buzăului, dar și din Brașov, Buzău și București. 

O zi frumoasă, cu oameni frumoși! În numele organizatorilor, ținem să mulțumim tuturor participanților, gazdei noastre fam. Oprea - proprietarii pârtiei Oprea Valea Mare, profesorilor Alexandru Renga și Florentina Floroianu, care depun atâta suflet pentru instruirea acestor copii minunați, domnului Nelu Boroș, care an de an ne face tuturor o frumoasă surpriză culinară, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, domnului Marian Știopu, care a fost alături de noi în acest an, presei și tuturor celor care direct sau indirect ne-au sprijinit în acest demers frumos făcut pentru copii, pentru promovarea acestui sport în rândul lor”, a transmis unul dintre organizatori și totodată unul dintre fiii profesorului Iordan Popica, Marius Popica. 

Încântați de eveniment, atât de idee, cât și de organizare au fost deopotrivă și însoțitorii copiilor. Unul dintre aceștia, în calitate de bunic, ne-a contactat chiar pentru a transmite felicitări publice organizatorilor. Este vorba despre fostul director și profesor din zona Buzaielor, Silvestru Neagoe. 

Au foarte mulți copii și din zona Întorsurii, iar ăsta e un lucru foarte bun, pentru că îi îndeamnă la sport. Ar fi bine să fie și mai multă activitate sportivă, pentru că e în interesul copiilor, și al părinților și al societății în general. (...) Îi felicit pe organizatori, și în special pe domnul Oprea, dar și pe profesorii Alexandru Renga și Florentina Floroianu. Mă bucur că acest concurs poartă numele profesorului Popica Iordan, pe care l-am cunoscut, că este un om care a lăsat ceva în urma lui. Mă bucur că mai există asemenea inițiative. Chiar dacă nu au fost condiții atmosferice foarte bune, activitatea s-a desfășurat foarte frumos. Ziua de 2 februarie 2020 a fost una foarte frumoasă. Ar fi cu atât mai bine dacă s-ar organiza mai des”, ne-a spus Silvestru Neagoe, omul care și-a închinat mai bine de patru decenii școlilor din Sita Buzăului, în calitate de profesor-director. 

Cupa de schi este dedicată profesorului Iordan Popica, renumit în orașul Covasna și nu numai pentru că în cei peste 40 de ani de activitate la catedra de educație fizică a promovat prin orice mijloace sportul, chiar și prin crearea infrastructurii la școlile din orașul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.