SPORT 22 august 2022

Antal Árpád, după scandările din meciul de la Cluj: „Raportăm cazul la forurile sportive naționale și internaționale”

de Covasna Media | 2656 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spune că derapajele fanilor clujeni, care au strigat lozinci xenofobe în meciul dintre Universitatea Cluj și Sepsi OSK de astăzi, vor fi raportate la forurile sportive naționale și internaționale, pentru avertismente suplimentare, acțiuni preventive și pedepse severe. Măsura întreruperii meciului, deși aplaudată, nu este suficientă, susține edilul, în numele fanilor echipei din Sfântu Gheorghe. 

Partida din etapa a 6-a a Superligii, dintre U Cluj și Sepsi OSK, a fost întreruptă de arbitrul Sebastian Colțescu în minutul 25, iar fotbaliștii au fost trimiși la cabine timp de 10 minute. Totul a pornit în momentul în care galeria gazdelor a început să scandeze lozinci xenofobe. Au fost afișate și bannere cu diferite mesaje care au inflamat și mai tare spiritele în tribune, cum ar fi „Ținutul Secuiesc nu există”.

Reacție la cele întâmplate a avut imediat și primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Într-o postare pe Facebook, acesta a precizat că a apreciat decizia de la fața locului a arbitrului, însă că măsura nu este suficientă și că acest caz va fi raportat forurilor superioare.

„Partidă tensionată la Cluj-Napoca între Universitatea Cluj și Sepsi OSK, umbrită de scandările xenofobe ale fanilor gazdă.

Aplaudăm decizia arbitrului de a întrerupe meciul, însă noi, fanii Sepsi OSK, considerăm că nu este suficient, fiind necesare avertismente suplimentare, acțiuni preventive și pedepse severe.

Raportăm cazul la forurile sportive naționale și internaționale.

Nu așa îi cunoaștem noi pe clujeni!

Echipa noastră s-a concentrat însă la meci și a obținut a doua victorie din acest sezon, urcând pe locul 3 în clasament!

Felicitări și succes în continuare”, a scris, pe pagina sa de Facebook, edilul.

Într-o altă postare pe Facebook, tot de astăzi, Antal Árpád afirmă că acest tip de atitudine la adresa echipei Sepsi OSK este „scandalos, inacceptabil și nu în ultimul rând total nesportiv”.

„Sportul înseamnă fair-play și o competiție corectă. Iar o parte din competiția corectă este respectul față de sine, și față de adversar, atât pe teren cât și în afara lui. De aceea, este scandalos, inacceptabil și nu în ultimul rând total NESPORTIV ca echipa Sepsi OSK să fie supusă în mod constant unui discurs de ură motivat etnic. Aplaudăm decizia arbitrului de a opri meciul, însă noi, fanii Sepsi OSK, considerăm că nu este suficient, fiind necesare avertismente suplimentare, acțiuni preventive și pedepse severe”, a mai scris primarul din Sfântu Gheorghe.

În final, meciul dintre Universitatea Cluj și Sepsi OSK s-a încheiat cu 0-1.

Din păcate, nu este prima dată când spectacolul fotbalistic primește alte conotații din cauza scandărilor din tribune, în meciurile în care joacă Sepsi OSK. De pildă, sezonul trecut, meciul U Craiova 1948 – Sepsi OSK, din cadrul ultimei etape a play-out-ului Ligii 1, partidă jucată la finele lunii mai, a fost întrerupt de două ori din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Scorul final a fost 0-5.

Atunci, finanțatorul Diószegi László a spus că problema scandărilor xenofobe de pe stadioane va putea fi diminuată doar dacă autoritățile în domeniu vor aplica măsuri mai drastice și că rasismul, xenofobia și șovinismul nu au ce căuta în fotbal.

Sursa foto: gsp.ro. 

David Leonard Bularca

Iulia Drăghici - Taraș 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.