SPORT 23 noiembrie 2022

Anglia și Iran au servit publicului o partidă cu opt goluri

de Marius Raczek | 343 vizualizări

În ziua a doua, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, rezultatele înregistrate s-au menținut pe linia așteptărilor, Anglia învingând la scor Iranul, Țările de Jos au trecut de Senegal, iar Statele Unite și Țara Galilor au produs prima remiză a competiției.

Anglia-Iran a fost prima partidă din Grupa B. Iranienii s-au văzut încă din minutul 20 nevoiți a înlocui portarul titular, iar golurile au început să curgă din minutul 35, până la pauză Anglia având avantaj de 3-0. După cea de-a patra reușită a trupei lui Southgate, a venit și o replică a Iranului, la final consemnându-se un 6-2, comparativ cu tenisul am putea spune că Anglia a luat un set Iranului.

Tot în Grupa B s-au întâlnit Statele Unite și Țara Galilor. Galezii au revenit la Campionatul Mondial după o așteptare de 64 de ani. Deși de-a lungul anilor au existat un Rush sau Giggs, a trebuit să apară Bale, dar stilul de joc a rămas același, tipic britanic, puțină fantezie, multă luptă și consum fizic. Partida s-a decis în două momente. Weah, băiatul celebrului „Balon de Aur” George Weah, astăzi... președintele Liberiei, a marcat în prima parte, amintindu-ne de tatăl său în zilele de glorie fotbalistică, în partea secundă ieșind la rampă Bale, care a făcut exact ceea ce se aștepta de la el, a scos un penalty pe care tot el l-a transformat. Cu aceste rezultate, probabil, ori americanii, ori galezii îi vor urma pe englezi mai departe, în funcție de golaveraj.

Senegal și Țările de Jos au încheiat prima serie de partide a Grupei A, în care Ecuador trecuse, la debutul competiției, de Qatar cu 2-0. Tot 2-0 și-a trecut în cont și trupa lui Van Gaal, deși în minutul 84 scorul era de 0-0, iar Senegalul chiar a fost un partener pe măsura europenilor. A fost, însă, nevoie de cele două greșeli ale lui Mendy și Țările de Jos pot tranșa calificarea deja din următoarea etapă, când vor întâlni pe Ecuador.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.