SPORT 16 mai 2024

ACS Arcuș a câștigat în premieră Cupa României Covasna

de Marius Raczek | 2267 vizualizări

Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe a găzduit finala Cupei României Covasna, trofeu care a revenit în premieră echipei ACS Arcuș care a trecut cu rezultatul de 3-2 de CSO Baraolt.

Așa cum spuneam și în prefața finalei, ACS Arcuș este revelația acestei ediții din Cupa României, faza regională, ajungând în ultimul act al competiției după ce a eliminat pe Stăruința Zagon, deținătoarea trofeului, și AS Covasna, două echipe mai bine clasate în Liga 4.

Desigur, și prin prisma clasamentului Ligii 4 Covasna, CSO Baraolt pornea ca favorită, dar Cupa României are farmecul ei, o competiție deschisă mereu surprizelor. Lázár a deschis scorul pentru CSO Baraolt, dar la pauză cele două echipe au intrat la egalitate, cu două minute înainte de finalul primei reprize Veress reușind egalarea. Debutul părții secunde a adus-o în avantaj pe ACS Arcuș, gol marcat de Máthis, apoi CSO Baraolt a egalat grație unui autogol, Rétyi István fiind cel care a stabilit scorul final, 3-2 pentru ACS Arcuș.

Acesta este cel mai important succes din istoria ACS Arcuș, echipă care în sezonul 2018-2019 triumfa în Liga 5 Covasna, acum vitrina clubului s-a îmbogațiti cu trofeul Cupa Românei Covasna. În finala cu CSO Baraolt, antrenorul-jucător Akácsos Szilárd a trimis pe teren următorul 11: Fekete Balázs-Rétyi István, Akácsos Szilárd , Kedves Levente, Pál Levente, Máté József, Vajna Szabolcs Roland, Máthis Mátyás, Mánya Szabolcs, Tompa Csaba, Veress Botond; rezerve: Siklodi Ferenc, Berde Hunor, Vartosu Norbert; în lot: Máthé Ábel, Kóréh Botond, Brander Norbert, Demeter Ferenc, Karácsony Nimród. De remarcat că în lotul echipei figurează jucători precum  Mánya Szabolcs, Máthis Mátyás și Veress Botond care s-au remarcat la Sepsi-SIC în Liga 1 la futsal.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.