SPORT 22 noiembrie 2022

A început Campionatul Mondial din Qatar

de Marius Raczek | 366 vizualizări

Duminică s-a dat startul în cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal, organizat în Qatar, pe Stadionul Al Bayt, Ecuador învingând țara gazdă cu rezultatul de 2-0.

S-a vorbit și s-a scris foarte mult despre Campionatul Mondial de fotbal, ediția 2022, mai ales din perspectiva locului de desfășurare, precum și modului în care i-a fost atribuit Qatarului dreptul de organizare a celui mai important eveniment planetar. Din punct de vedere sportiv, prima partidă a intrat deja în istorie. O partidă ternă, cu o echipă gazdă departe de nivelul unei asemenea competiții și un atacant, Valencia, a cărui dublă a decis învingătoarea. Desigur, VAR-ul, acest sistem atât de prezent în viața fotbalului, a limitat proporțiile scorului, suporterii privind cu neîncredere încă din minutul trei, când același Valencia trimisese balonul în poartă. Că interpretarea a fost sau nu corectă, contează mai puțin, și, în ciuda oricăror teorii conspiraționiste, cert este că valoarea își spune de fiecare dată cuvântul.

Pentru suporterii români, ca din 1998 încoace, singura plăcere rămâne spectacolul sportiv al altor națiuni, eventual un câștig cu miză bună la... pariuri. Totuși, duminică am avut parte și de o partidă a „tricolorilor”, e drept una amicală, la Chișinău. În fața unei echipe net inferioare, România a mai șters din impresia lăsată în ultimele partide, dar scorul și victoria nu ar trebui să entuziasmeze pe nimeni, poate doar să atragă în lotul „tricolorilor” jucători noi. În ceea ce ne privește, am avut satisfacția că doi componenți ai echipei Sepsi OSK au intrat pe teren, Marius Ștefănescu și Nicolae Păun, cu speranța că și în viitor îi vom mai vedea în tricoul naționalei.

Campionatul Mondial continuă, iar noi vă vom ține la curent cu evoluția partidelor de la competiția de elită a fotbalului la nivel mondial.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.