SPORT 10 februarie 2022

400.000 de lei pentru proiecte sportive, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 985 vizualizări

Organizațiile și asociațiile non-guvernamentale, dar și persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial pot să depună proiecte, până în data de 8 martie a.c., la Primăria Sfântu Gheorghe pentru a obține fonduri nerambursabile pentru activități în domeniul sportiv. 

Autoritățile locale au aprobat, prin H.C.L. nr. 7/2022, acordarea unui buget de 400.000 lei pentru proiectele menite să sprijine promovarea sportului. 

În cadrul programului de sprijinire a sportului se vor sprijini acele activităţi sportive care au o importanţă şi relevanţă pentru comunitatea locală, scopul programului fiind promovarea sportului de performanţă, prin valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat, de selecţie, pregătire, competiţie, pentru ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri sau obţinerea victoriei; practicarea sportului pentru sănătate, educaţie, recreere ca parte integrantă a modului de viaţă, în vederea menţinerii stării de sănătate a individului şi societăţii, asigurarea condiţiilor optime pentru pregătirea şi desfăşurarea activităţilor de pregătire şi competiţionale”, se arată în Regulamentul pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fondurile publice în cadrul programului „Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul”. 

Proiectele depuse trebuie să aibă ca perioadă pentru derulare anul 2022.

Potrivit calendarului programului, data limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 08.03.2022, ora 16:00. Selecţia şi evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare, în perioada 10.03.2022 - 14.03.2022.

Propunerile de proiect trebuie depuse la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, cu sediul în str. 1 Decembrie 1918 nr. 2.

Pe site-ul primăriei, unde pot fi obținute mai multe detalii, se arată și că documentaţia selecţiei ofertelor din domeniul sport pe anul 2022 poate fi procurată de la biroul nr. 17 al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, în zilele de luni–vineri, între orele 8:00-16:00, precum şi de pe site-ul www.sfantugheorgheinfo.ro

Oportunități similare pentru obținerea de finanțări nerambursabile sunt și pentru domeniile cultură, sănătate fizică și mintală, respectiv pentru ajutor de stat pentru acoperirea pierderilor provocate cluburilor sportive din municipiul Sfântu Gheorghe, în contextul actualei epidemii de COVID-19. 

Sursa foto: www.sfantugheorgheinfo.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.