SPORT 21 februarie 2023

20 de medalii pentru CSM Sfântu Gheorghe, la Campionatele Naționale de Jiu-Jitsu

de Marius Raczek | 1194 vizualizări

În cadrul Campionatului Național de Jiu-Jitsu, care a avut loc la Giurgiu, sportivii de la CSM Sfântu Gheorghe, pregătiți de antrenorii Cristina și Petru Oltean, s-au întors acasă încununați de succes, cu un total de 20 medalii, dintre care: 8 de aur, 5 de argint și 7 de bronz.

În perioada 16-19 februarie 2023, la Giurgiu, s-a desfășurat Campionatul Național de Jiu-Jitsu, organizat de Federația Română de Arte Marțiale, Departamentul de Jiu-Jitsu, în colaborare cu CS AQUILA Giurgiu și autoritățile locale, la toate categoriile de ani și greutate, de la copii până la seniori, la toate formele competiționale recunoscute de Ministerul Sporturilor după regulamentul IJJF.

Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a participat la aceste campionate cu un total de 12 sportivi, sub îndrumarea antrenoarei de judo și arte marțiale prof. Cristina Oltean, aceștia cucerind un total de 20 medalii, din care 8 medalii de aur, 5 medalii de argint și 7 medalii de bronz. Totodată, clubul CSM Sfântu Gheorghe s-a clasat pe locul 7 la finele competiției, pe baza clasamentului medaliilor obținute de cluburile participante, chiar dacă CSM Sfântu Gheorghe a participat la această competiție cu o echipă restrânsă, din motive financiare sau motive medicale. La aceste campionate naționale, fiecare sportiv a avut dreptul să participe la maxim trei probe competiționale.

Rezultatele obținute de sportivii de la CSM Sfântu Gheorghe au fost următoarele: Lascu Vlad, Locul I, Campion Național, medaliat cu aur la proba de fighting seniori/categoria -62 kg. și Locul III, la proba ne-waza seniori/categoria -62 kg.; Boieriu Radu Nicolae, Campion Național, medaliat cu aur la proba de fighting juniori I U18 ani/categoria +81 kg., Locul II, Vicecampion Național la proba fighting tineret U21 ani/categoria +94 kg. și Locul III, medaliat cu bronz la proba ne-waza tineret U21ani/categoria +94 kg; Pavel Denis, Locul I, Campion Național, medaliat cu aur la proba de fighting seniori/categoria -56 kg., Locul III, medaliat cu bronz la proba ne-waza seniori/categoria -56 kg. și Locul V la proba fighting tineret U21 ani/categoria -56 kg.; Lungu Brianna-Andreea Locul I, Campioană Națională, medaliată cu aur la proba de ne-waza juniori II U16 ani/categoria -57 kg., Locul II, Vicecampioană Națională la proba fighting juniori II U16 ani/categoria -57 kg. și Locul II, vicecampioană națională la proba fighting juniori I U18 ani/categoria -57 kg.; Stănciuleasa Adrian-Claudiu Locul I, Campion Național, medaliat cu aur la proba de ne waza juniori I U18 ani/categoria -55 kg. și Locul I, Campion Național, medaliat cu aur la proba de ne waza juniori II U16 ani/categoria -55 kg.; Onișoru Gabriela-Mihaela Locul I Campioană Națională, medaliată cu aur la proba de fighting juniori II U16 ani/categoria - 63 kg., Locul I Campioană Națională, medaliată cu aur la proba de fighting juniori I U18 ani/categoria - 63 kg. și Locul II, Vicecampioană Națională la proba ne-waza juniori II U16 ani/categoria + 63 kg.; Pietrăreanu Mihnea Locul II, Vicecampion Național la proba fighting copii U12 ani/categoria -34 kg. și Locul III, medaliat cu bronz la proba fighting cadeți U14 ani/categoria -34 kg.; Moga Mario-Daniel Locul III, medaliat cu bronz la proba ne-waza tineret U21ani/categoria -69 kg și respectiv două locuri 5 la probele de ne-waza tineret și fighting seniori aceeași categorie de -69 kg; Dancs David-Erik Locul III, medaliat cu bronz la proba fighting cadeți U14 ani/categoria -34 kg. și respectiv locul 5 la proba de ne-waza cadeți U14 ani/categoria -34 kg.; Ene David-Matei Locul III, medaliat cu bronz la proba fighting copii U12 ani/categoria -34 kg., Stănciuleasa Alexandru locul 5 la proba de ne-waza cadeți U14 ani/categoria -42 kg,; Hadjipanayotou Eirini, locul 5 la proba de fighting copii U12 ani/categoria -36kg.

Conform declarației antrenoarei Cristina Oltean: „Păcat că nu am putut participa la aceste Campionate Naționale cu toți sportivii de valoare pe care îi avem în pregătire, din cauze financiare. Cu siguranță, rezultatele pe care le puteam obține ar fi fost altele. Totodată, se pierd sportivi de valoare din acest motiv, sportivi care puteau face cinste clubului, orașului, județului și țării, în definitiv. Noi suntem club de performanță și înaltă performanță, unde sportivii fac niște sacrificii imense și, totodată, trebuie să beneficieze și de niște avantaje.

Anunțăm pe această cale că facem selecții de sportivi, pentru secțiile de performanță și înaltă performanță, la secțiile de Judo și Arte Marțiale Jiu-Jitsu.

Mulțumim pe această cale tuturor acelora care ne-au ajutat în pregătirea și participarea la această competiție majoră, și totodată mulțumim mass-mediei locale pentru mediatizarea rezultatelor obținute de sportivii noștri”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.