SPORT 21 mai 2022

10 declarații după ce Sepsi OSK a câștigat Cupa României

de Iulia Drăghici - Taraș | 1759 vizualizări

Sepsi OSK a înregistrat joi seara un record istoric pentru club și comunitatea covăsneană, după ce a învins FC Voluntari în finala Cupei României. Reacțiile după această reușită nu au întârziat să apară. De la membri ai comunității, oameni politici ai zonei, membri ai echipei Sepsi OSK și până la suporteri, toți și-au arătat bucuria după ce covăsnenii au adus Cupa României acasă. 

1. Marcatorul meciului, Marius Ștefănescu

Omul meciului de joi seara a fost, fără dubii, Marius Ștefănescu, cel care a marcat cele două goluri din partea Sepsi OSK. La finalul meciului, jucătorul a spus că nu a mai înscris asemenea goluri de când joacă în Liga 1. 

E o seară magnifică, nu pot să o descriu în cuvinte! Suntem foarte fericiți, suntem bucuroși că am câștigat Cupa, mai ales că acum doi ani am pierdut finala cu FCSB. O seară perfectă! E un moment istoric și pentru mine și pentru club. Cu siguranță am salvat sezonul prin această victorie. Sunt de 4 ani la Sepsi. Am mai înscris goluri așa frumoase până acum, dar nu la Liga 1, mai mult pe la Liga 3 și la juniori”, a declarat Marius Ștefănescu, citat de gsp.ro. Întrebat de jurnaliști dacă urmează să evolueze în echipa națională a României, a spus că orice jucător își dorește acest lucru, așadar nu va refuza o eventuală invitație, dar decizia este la selecționer. 

2. Portarul Sepsi OSK, Roland Niczuly

Portarul covăsnenilor din finala Cupei României, Roland Niczuly a dedicat victoria fanilor. 

De când a venit Mister am început să ne ridicăm și în campionat, să legăm victoriile. Ne-am pregătit foarte bine pentru această finală și am reușit să o câștigăm. În mare parte ne-a salvat sezonul. Vom juca în Conference League, ăsta a fost obiectivul de când nu am prins play-off-ul. Ne bucurăm că am reușit să obținem ceea ce ne-am propus.

Tot orașul s-a mobilizat, la fel primarul, patronul, toți din Sfântu Gheorghe. Ne așteptam să avem oameni mulți la această finală. Ne bucurăm că au venit în număr mare, le dedicăm victoria”, a spus portarul, citat tot de gsp.ro. 

3. Fotbalistul Sepsi OSK, Adnan Aganovic 

Fotbalistul Sepsi OSK, Adnan Aganovic spune că echipa sa a meritat victoria. 

Am luat și Cupa Ligii cu Steaua (n.r. când acesta juca la FCSB), dar trofeul acesta este mai frumos, mai important pentru mine. Sunt de doi ani aici, emoțiile sunt mai mari. Cred că astăzi am meritat total victoria. Voiam să câștigăm aici ca să nu jucăm barajul cu Universitatea Craiova. Am o zi în care sărbătoresc cu băieții, nu mă interesează nimic. Am discutat cu oameni de la club, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a spus acesta conform prosport.ro. 

4. Viitorul fotbalist al Sepsi OSK, Ion Gheorghe

Fotbalistul Ion Gheorghe s-a aflat într-o situație neobișnuită, după cum a relatat și presa centrală, pentru că la meciul de joi seara a făcut parte din echipa FC Voluntari, dar din sezonul următor el va evolua la Sepsi OSK. 

Mi-ar fi plăcut ca Voluntari să câștige Cupa României, ca să termin sezonul cu un trofeu, dar, pe de altă parte, s-a impus echipa cea mai bună. Mă bucur pentru noua mea echipă, sper să facem o figură frumoasă în Europa”, a spus, după meci, Ion Gheorghe, într-un interviu pentru digisport.ro. 

5. Suporterii din galeria Székelylégió

Suporterii echipei Sepsi OSK au fost într-un număr mare la București, asta și datorită autorităților și clubului, care au pus la dispoziția acestora un tren special cu ruta Sfântu Gheorghe – București și înapoi. Un membru al galeriei Székelylégió, Nemethi Gyula spune că emoțiile de joi seara sunt de nedescris. 

Pot să vorbesc și în numele galeriei Székelylégió, suntem și acum împreună mai multe persoane din galerie, abia așteptăm sărbătoarea din această seară, am sărbătorit și noaptea trecută împreună cu echipa la stadion, toată lumea spune că este de nedescris ce am trăit aseară, nu poți să pui în cuvinte. Noi atât putem să spunem, că mulțumim conducătorilor clubului pentru ce au făcut pentru acest oraș, pentru comunitate. Székelylégió a fost și va fi alături de echipă mereu”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, acesta. 

6. Antrenorul Sepsi OSK, Cristiano Bergordi

Antrenorul echipei Sepsi OSK, Cristiano Bergodi a felicitat tot colectivul clubului covăsnean pentru că au reușit, împreună, să cucerească Cupa României. 

A fost o seară foarte frumoasă, echipa a jucat foarte bine mai ales în prima repriză, acolo s-a decis meciul. După s-a echilibrat jocul în a doua repriză, dar nu am avut emoții în afară de sfârșitul meciului când ne-am luat gol. Prima repriză perfectă, am plimbat mingea și ne-am apărat bine. Știam cum jucau ei. 

Vreau să felicit tot staff-ul, pe jucători, au făcut un lucru extraordinar, am intrat în istoria acestui club tânăr. Era puțină presiune pentru că în urmă cu 2 ani au jucat deja o finală, nu a fost ușor. Băieții merită total Cupa. Noi am făcut în sfârșit un parcurs bun, am ajuns și în Europa. 

S-a terminat sezonul într-o manieră extraordinară, să ajungi pe primul loc în play-out, am câștigat și Cupa și am ajuns în Europa, e frumos. Obiectivul va fi play-off-ul cel puțin. Va fi un campionat foarte greu în următorul sezon”, a spus Cristiano Bergordi la OrangeSport, citat de gsp.ro. 

7. Patronul Sepsi OSK, Diószegi László

Patronul Sepsi OSK, Diószegi László s-a declarat mândru de echipa clubului din Sfântu Gheorghe și a spus că nu a visat vreodată că echipa sa va câștiga Cupa României. 

De 11 ani, când am înființat clubul, tot visăm. Dar niciodată nu am visat că vom intra în prima ligă, mai ales să câștigăm Cupa României. Ăsta chiar e un vis! Parcă simt că în continuare dorm, nu vreau să mă trezesc niciodată dacă asemenea vise se îndeplinesc. Un club mic, dintr-un oraș mic, dar inimos, să câștige Cupa României. Este un trofeu foarte mare.

Cred că suporterii vor fi foarte mândri și mâine (n.r. - vineri), după ora 17:00-18:00, va fi o sărbătoare în Sfântu Gheorghe. În afară de baschet, în Sfântu Gheorghe niciodată nu s-a câștigat ceva la nivel național. Iată că acum am câștigat Cupa României. Sunt foarte mândru de băieți, de staff, de antrenori și de suporteri. 

Trebuie să continuăm așa. Avem un buget bun, dar nu atât de bun pentru a putea visa la campionat sau la podium. Bine, locul 3 e posibil, dar nu putem ținti la poziția uneia dintre CFR, FCSB și Craiova. Dar dacă luăm locul 4 încă 3-4 ani, aș putea apoi să mor liniștit, cum se spune, fiindcă aș realiza ceva în orașul ăsta”, a spus patronul clubului covăsnean, conform aceleiași surse.

8. Managerul Teatrului Andrei Mureșanu (TAM), Anna Maria Popa

Managerul TAM, Anna Maria Popa, spune că este un moment istoric, mai ales pentru suporterii adevărați ai echipei.

E sărbătoare! E un moment istoric și pentru un suporter adevărat ca mine e o bucurie de nedescris. Sunt mândră de echipa mea, de orașul meu, de comunitatea noastră! Mereu pentru o echipă! Mereu Sepsi OSK”, a spus, pentru redacția noastră, Anna Maria Popa. 

9. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a fost prezent chiar în tribune le meciul dintre Sepsi OSK și FC Voluntari, s-a declarat mândru de reușita covăsnenilor. 

Moment istoric pentru sportul din Sfântu Gheorghe! Sepsi OSK a câștigat Cupa României la fotbal într-un meci euforic la București. Astăzi, mii de fani au încurajat echipa tot meciul! Bravo, băieți, suntem foarte mândri de voi”, a scris primarul pe contul său de Facebook. 

10. Prefectul județului Covasna, Ráduly István 

Și prefectul județului Covasna, Ráduly István a felicitat întreaga echipă covăsneană pentru rezultatul înregistrat.

Am câștigat pentru prima dată în istorie Cupa României la fotbal! Cupa vine în Covasna după ce, în finala de la București, Sepsi OSK a învins FC Voluntari cu 2-1! Mulțumesc miilor de fani care au însoțit echipa, felicit echipa, antrenorii, întregul staff”, a scris reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

Vineri, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe a fost prezentat de către întreaga echipă Sepsi OSK trofeul câștigat în finala Cupei României. Acolo a avut loc și un concert al trupei Transylvanium, din Odorheiu Secuiesc, iar la ora 22:00 cei prezenți au putut admira un foc de artificii. Evenimentul a fost realizat de clubul sportiv, în colaborare cu autoritățile locale. 

Sursa foto: Sepsi OSK / Facebook 

David Leonard Bularca

A contribuit Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.