SOCIAL 22 decembrie 2010

Zece donatori de sânge au renunţat la bonurile valorice în favoarea copiilor orfani

de Monica Vrânceanu | 568 vizualizări
Iniţiatorii acţiunii „Donează sânge pentru copiii orfani” au reuşit să strângă bonuri valorice ce însumează un total de 600 de lei, cu acestea urmând să achiziţioneze dulciuri pentru copiii instituţionalizaţi din Sfântu-Gheorghe. Acţiunea a fost iniţiată de un grup de tineri din Sfântu-Gheorghe, care din dorinţa de a le dărui bucurie copiilor orfani s-au gândit că oamenii ar reacţiona pozitiv la a renunţa în favoarea

Iniţiatorii acţiunii „Donează sânge pentru copiii orfani” au reuşit să strângă bonuri valorice ce însumează un total de 600 de lei, cu acestea urmând să achiziţioneze dulciuri pentru copiii instituţionalizaţi din Sfântu-Gheorghe.

Acţiunea a fost iniţiată de un grup de tineri din Sfântu-Gheorghe, care din dorinţa de a le dărui bucurie copiilor orfani s-au gândit că oamenii ar reacţiona pozitiv la a renunţa în favoarea celor mici la bonurile pe care le primesc la donarea de sânge.

Acţiunea a început vineri, la finele săptămânii trecute, şi sa extins în primele două zile ale acestei săptămâni, timp în care zece donatori s-au arătat dispuşi să renunţe la bonurile valorice pentru a participa la strângerea de fonduri pentru copiii orfani.

„Acţiunea a decurs sub aşteptările noastre, dar nu vrem să ne descurajăm ci să credem că se poate de acum încolo mai bine de atât. Comparativ cu faptul că suntem totuşi în perioada Sărbătorilor de iarnă şi în criză - astfel că mulţi oameni s-au dus să doneze sânge tocmai pentru a primi acele bonuri şi a avea ce pune pe masă de Crăciun, credem că rezultatul e bunişor. Au venit mulţi donatori în aceste zile, nu pentru a sprijini acţiunea noastră, însă nu putem obliga oamenii să renunţe la ceea ce li se cuvine atunci când donează. Pe viitor vom organiza mai din timp acest gen de acţiuni, astfel încât să nu se suprapună cu Sărbătorile şi nevoia acută de bani”, a declarat Cătălin Râpianu, unul dintre tinerii implicaţi în acţiunea „Donează sânge pentru copiii orfani”.

Din cei 600 de lei pe care îi reprezintă cele zece bonuri valorice, tinerii vor cumpăra dulciuri şi alimente pentru peste 70 de copii instituţionalizaţi din Sfântu- Gheorghe, iar cu alte sume strânse din donaţii şi sponsorizări se doreşte achiziţionarea unor jucării. Cadourile pentru copilaşi vor fi împărţite joi, în prezenţa lui Moş Crăciun.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.