SOCIAL 6 iunie 2013

Vremea dă peste cap sănătatea copiilor

de Monica Vrânceanu | 527 vizualizări

Cabinetele medicilor de familie sunt asaltate de tineri bolnavi de viroze

Vremea instabilă și umedă din ultima perioadă a umplut cabinetele medicilor de familie din județ, cei mai afectați fiind copiii și adolescenții. Dacă în mod normal un medic de familie avea un pacient pe sfertul de oră, acum consultă trei pacienți în același interval.

Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Covasna, Lucia Sereș, ne-a declarat că cei mici se confruntă cu viroze foarte urâte, care se manifestă prin stări gripale, diaree, vome și tuse prelungită care poate persista chiar și două luni.

Potrivit Luciei Sereş, cea mai bună soluție pentru vindecare o reprezintă un aport mare de Vitamina C luată în principal din fructe, plimbările în aer liber și evitarea colectivităților. În plus, medicul recomandă atenție în administrarea antibioticelor, atenționând că acestea obișnuiesc sistemul imunitar care ajunge să nu mai răspundă corespunzător după administări repetate, plus că distrug flora bacteriană.

„Foarte mulți copii ajung la medic după ce au luat diverse antibiotice, ceea ce nu e corect. Părinții trebuie să se bazeze pe Vitamina C și imunostimulente pe bază de plante, care nu au efecte secundare. În plus, este nevoie de atenție în ceea ce privește alimentația, care trebuie bazată pe mâncăruri ușoare și fructe”, a explicat Sereș.

Aceasta a mai spus că speră la o normalizare a situației odată cu venirea vacanței de vară, deoarece colectivitățile sunt principalul punct în care copiii ajung să se îmbolnăvească între ei. În plus, medicul a subliniat că alimentația copiilor ar trebui supravegheată atent în această perioadă, astfel încât ei să beneficieze de mâncare gătită în casă, mai puține semipreparate și în niciun caz mâncare tip fast-food.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.