SOCIAL 2 septembrie 2022

Din „Izvorul Roșu”, în dispensar și cabinet stomatologic, la Vâlcele

de Diana Pantelimon | 819 vizualizări

Fostul restaurant a fost dărâmat, dar noua construcție va avea aceeași arhitectură

Au început lucrările la dispensarul și cabinetul stomatologic din satul Vâlcele, potrivit viceprimarului Nicolaie Cucu. Acesta se va construi în locul fostului restaurant Izvorul Roșu, cândva o clădire-bijuterie a vâlcelenilor.

Demolarea clădirii, cândva de o frumusețe deosebită, a avut deja loc, pentru că era într-o stare avansată de degradare.

„Era un restaurant frumos pe timpuri, tip cazinou. Dar se degradase foarte tare și vrem s-o refacem. Nu va mai avea, însă, destinația de restaurant. A fost primăria satului până în anul 1968, când a fost ultima reorganizare teritorială. Apoi au preluat-o cei de la turism și au făcut restaurantul care a funcționat până în 1989. Ne-am judecat să o luăm înapoi, pentru că era a primăriei și vrem să o reconstruim, să facem dispensar și cabinet stomatologic, o investiție atât de necesară locuitorilor din Vâlcele“, a declarat viceprimarul pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna.

Speranțele autorităților sunt ca toate proiectele să fie finalizate, mai devreme sau mai târziu.

„Sperăm să finalizăm toate proiectele, că dacă le începi și nu le finalizezi, n-au niciun sens. Sperăm să vedem terminate dispensarele, terenul de sport, căminele culturale - pentru a putea desfășura o activitate culturală mai frumoasă - și cele cinci proiecte prin „Anghel Saligny“ să primească finanțarea. La unele avem și studiul de fezabilitate făcut, deci sperăm să se miște lucrurile cât mai repede“, a mai spus viceprimarul. 

Valoarea totală a proiectului este de peste 3,2 milioane de lei, fiind finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu suma de peste 3,1 milioane de lei. Diferența de peste 115 mii de lei va fi asigurată de către primărie.

Totodată, va fi reabilitat și modernizat dispensarul din satul Araci, în baza unui proiect în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Constructorul a intrat, însă, în insolvență și trebuie reluate toate procedurile pentru a găsi o firmă care să continue lucrările începute.

Sursa foto: primariavalcele.ro

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.